Vive Le Voyage

Hong Kong, stad met heerlijke city vibe!

Ben je in Azië of van plan deze kant op te komen? Probeer een tussenstop, van minimaal 72 uur, in Hong Kong te maken. Deze stad heeft alles, ik ben verliefd!

Hong Kong, meer dan een verzameling wolkenkrabbers

Hong Kong heeft alles en hoort wat mij betreft in de top 5 van leukste steden in Azië! Denk aan het heerlijke eten, een shopping scene, een indrukwekkende skyline, historie, de ferry, vrijdagmiddag borrels in het financieel centrum, tempels, de metro, een vogeltjesmarkt, dumplings, een wereldhaven en het typische trammetje. Jaarlijks bezoeken ongeveer 10 miljoen toeristen de staat, waarvan de helft komt om te winkelen. Maar voor wie de moeite neemt is Hong Kong meer dan een verzameling wolkenkrabbers, winkelcentra en noodle shops. Denk bijvoorbeeld aan de stranden (Repulse Bay), de 262 eilanden en prachtige stukjes natuur om een heerlijke wandeling te maken.

Tip: Handig om te weten, je hebt geen vaccinaties nodig.

Hong Kong Island

Overvolle wegen in de wereldstad, Hong Kong.

Prayer Hong Kong

De geur van wierook zal niet ontbreken. Bezoek een van de tempels.

Van Britse kolonie tot bijzonder deel van China

Hong Kong is een miljoenenstad in het zuidoosten van China en was tot 1997 zo’n 100 jaar in handen van de Britten. Officieel ligt de stad in China maar heeft haar eigen wetgeving (rechtsorde, vrije handel en vrijheid van meningsuiting). Je kunt Hong Kong zien als een speciale regio binnen China. Het land is een van de belangrijkste financiële centra van de wereld. De twee officiële talen zijn Kantonees en Engels. Kantonees is een Zuid-Chinees dialect en de taal die in het dagelijks leven het meest gebruikt wordt. Betalen kun je er met de Hong Kong Dollar.

Hong Kong

Chinese invloeden.

72 uur in Hong Kong, de tips

Je zult al snel ontdekken dat de stad bestaat uit twee delen; Kowloon en Central (of Hong Kong Island). Kowloon is een schiereiland en grenst aan China. Heb je zo’n drie dagen in deze wereldstad gepland maar geen idee waar je moet beginnen? Ik heb wat tips op een rijtje gezet:

 • Trammetje: Stap in een van deze typische vervoersmiddelen op het eiland en geniet van alles wat zich op straat afspeelt. Ook een aanrader om de hop on, hop off bus te nemen.
 • The Peak: Neem de Peak Tram naar zo’n 500 meter hoogte en geniet van het uitzicht (vooral tijdens zonsondergang een aanrader).
 • Temple Street Market: De avondmarkt van Templestreet is de bekendste in de stad. Wil je wat kopen? Vergeet niet te onderhandelen over de prijzen.
 • Skyline: Vanaf het schiereiland Kowloon heb je een prachtig uitzicht op de skyline. Vooral de lichtshow is een must tijdens je bezoek aan Hong Kong (goed in combinatie met de ‘Walk of Fame’).
 • Avenue of Stars: Net als Hollywood heeft Hong Kong haar eigen Walk of Fame, als eerbetoon aan iedereen die binnen de vrij grote filmindustrie werkt (locatie: Victoria Harbour in Tsim Sha Tsui).
 • Star Ferry: De veerdienst tussen Kowloon en Hong Kong Island is een goedkope manier om de Victoria Harbour over te varen met een fraai uitzicht op beide delen van de stad.
 • Heilige plaatsen: Bezoek het Po Lin klooster op Lantau Island, de Tien Duizend Boeddha’s van Sha Tin, de taoïstische Wong Tai Sin tempel in Kowloon of de Tin Hau-tempel in Temple Street. Het unieke aan Hong Kong is dat de eeuwenoude tradities bloeien in deze ultramoderne stad.
 • Big Buddha: Met een totale hoogte van 34 meter is het Tian Tan Boeddhabeeld het grootste Boeddhabeeld ter wereld. Om aan de voet van het beeld te komen moet je eerst 268 treden beklimmen.
 • Winkelen: In nauwe straatjes en de markten koop je typisch Chinese producten. Het luxe shoppen vindt plaats in de enorme winkelcentra. Pas op dat je niet verdwaald raakt!
 • Nathan Road: Benieuwd naar de drukste straat van de stad? Vind dan deze straat in Tsim Sha Tsui (Kowloon). Ook een van de belangrijkste winkelstraten. Neon-reclame gegarandeerd!
 • Uitgaan: Houd je van uitgaan en een drankje? LKF it is! Ontdek ook de bekende roltrap. Hier zit ook ergens een Nederlands tentje waar je frikandellen kunt eten (voor het geval je dit mist als je al even op reis bent).

Geniet 72 uur van de heerlijke city vibe die Hong Kong kent.

Straatbeeld Hong Kong

Straatbeeld in Hong Kong.

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.