Vive Le Voyage

Marlborough, bezoek de beroemde wijnstreek!

Ben je van plan om rond te reizen in Nieuw-Zeeland? Ik kan me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Afwisselende natuurverschijnselen en een ruime keuze aan activiteiten. Na het lezen van deze blog heb je een beeld van het plaatsje Nelson en de bekende wijnstreek Marlborough, in het noorden van het zuidereiland.

Tip: Hang met tape een landkaart aan de muur (prima decoratie). Steeds als je iets leest of ziet wat bij jouw wensen past, schrijf je het op!

Wildlife spotten bij Kaikoura, op weg naar Blenheim

Wij vertrokken begin maart vanuit Christchurch, richting Kaikoura. Dit plaatsje staat vooral bekend om het spotten van walvissen, dolfijnen, zeehonden en albatrossen (een must do volgens de Lonely Planet). Je kunt er een boot nemen, een duik in het water nemen en zwemmen met dolfijnen.

Tip: Download de app Campermate en/of Wikicamps. Handig bij het zoeken naar een camping, activiteit, openbare wc, mooi uitkijkpunt, benzinestation enz.

17 Havelock shoes

Ontdek interessante stops via de app Campermate

Marlborough, de grootste en bekendste wijnregio in Nieuw-Zeeland

Het noordelijk gelegen gebied op het zuidereiland staat bekend om haar wijn. Doordat wij per ongeluk de verkeerde afslag namen in Blenheim, reden we door Fairhill. Probeer een lokaal wijntje te scoren, klap daarna je campingstoel uit en geniet van een zelfgemaakte lunch. In deze streek kun je ervoor kiezen om een wijntoertje te doen. Klinkt goed, niet?

20 Marlborough wine region

Lunch bij Fairhill

Nelson aan de Tasman Bay

Voor ons voelde het kleine stadje relaxed. Nelson is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan Abel Tasman National park of de wijngaarden in de omgeving. Wij bekeken de kerk en genoten van een biertje in de zon. Verder staat het plaatsje bekend om haar kunst. Op zaterdag moet er een markt zijn waar men lokale producten verkoopt. Misschien is dit de moeite waard!

18 Veggie stall Nelson

Markt gemist? Kies voor een van de stalletjes langs de weg

De reisroute samengevat: Christchurch naar Nelson

– Christchurch naar Kaikoura; Walvissen, dolfijnen etc. spotten.
– Kaikoura naar Blenheim; Zeehonden bekijken en helder blauwe zee.
– Blenheim naar Nelson; Via de wijngaarden bij Fairhill en gekke schoenen aan een hek dichtbij Havelock.
– Nelson; Geniet op een zonnige dag van een lokaal biertje of fijne wijn. Het kerkje is een bezoekje waard.
– Andere route? Bezoek Lake Rotoiti. Adembenemend!
– Op zoek naar specifieke informatie? Lonely Planet vat het voor je samen.

19 Lake Rotoiti

Lunch met verse groenten bij Lake Rotoiti

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.