Vive Le Voyage

Milford Sound of Doubtful, welke is een must?

Milford sound is een van de bekendste plekken en hoogtepunten op de reis door Nieuw-Zeeland. Een échte toeristische trekpleister! Heb je ook gehoord over de minder toeristische Doubtful sounds? Lees in deze blog wat je van beide plaatsen kunt verwachten en bepaal zelf dé must op jouw reis aan de andere kant van de wereld.

De route naar Milford

’s Ochtends rijden we met de camper vanuit Manapouri richting Milford Sound. Waar de weg eerst slingert over de heuvels met grazende schapen, verandert het landschap. Hoge pieken, bosachtig gebied en grasvlaktes. De weg dwars door Fiorland National Park is fantastisch en een must op je reis door Nieuw-Zeeland. Ontdek het park ook middels een korte of langere trekking. Informatie is makkelijk te verkrijgen, paden zijn goed onderhouden en volg de borden welke je de weg zullen wijzen.

Tip: Stop een aantal keer aan de kant van de weg om te genieten van de prachtige natuur. Denk hierbij aan Lake Te Anau, Mirror Lake, Eglinton Valley of een van de watervallen.

36 Fiordland NP

Milford Sound, een toeristisch hoogtepunt

We stappen op een van de (kleinere) boten. De zon schijnt waardoor we optimaal kunnen genieten vanaf het buitendek. We varen langs immense rotswanden, stoppen onder een waterval, bereiken de zee, zien zeehonden en zelfs dolfijnen. De foto’s geven géén beeld van de immense rotsen welke uit het water omhoog komen. Ontdek Milford Sound met eigen ogen!

Tip: Kies een van de kleinere boten om de sounds op een iets rustigere manier te ervaren (Mitre Peak Cruises of Cruise Milford).

37 Milford Sound

38 Milford Sound

Doubtful Sound, ver van de bewoonde wereld

Verder van de bewoonde wereld ligt Doubtful Sounds. Om het te kunnen bereiken stap je ’s ochtends vroeg op een boot, rijd je ruim 20 kilometer met een bus en spring je opnieuw op een boot. Doubtful Sound voelt ruiger, rustiger en nóg groter dan Milford. Wij zagen zeehonden, albatrossen en zelfs een pinguïn. Als de reis door de sounds bijna ten einde komt wordt ons gevraagd om stil te worden. De motoren van de boot gaan uit, iedereen op de boot zwijgt. Kippenvel!

Tip: Voor een unieke ervaring boek je een overnachting op een van de boten.

39 Doubtful Sound

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.