Vive Le Voyage

Aan de voet van Nieuw-Zeelands hoogste berg, Mount Cook

Benieuwd wat je kunt verwachten aan de voet van Mount Cook, de hoogste berg in Nieuw-Zeeland? In deze blog lees je onder andere over Lake Pukaki en Lake Tekapo. Twee prachtige meren in het binnenland.

Via de Lindis Pass van Queenstown naar Mount Cook

Terwijl ik aan het bijkomen ben van de skydive in Queenstown (te gek!), rijden we via de Lindis Pass richting Mount Cook. Rondrijden met een auto of camper in Nieuw-Zeeland verveelt niet! De natuur verandert steeds, er zijn mooie uitkijkpunten en andere mogelijkheden om te stoppen. Afwisselend en fotogeniek land!

Tip: Wij liepen via een smal pad naar beneden richting de Kawarau Gorge. Neem wat crackers, beleg en fototoestel mee naar de rivier. ’t Is een fotogeniek plekje om wat te snacken.

55 Gorge

Bijzonder plekje voor een snack bij de Kawarau Gorge.

Wild kamperen bij Lake Pukaki

De campsite bij het meer is een must! Met een beetje geluk heb je uitzicht op Mount Cook. De zonsondergang is adembenemend en wanneer het ’s ochtends aan de andere kant van het meer regent zou je zelfs een regenboog kunnen zien. Ben je een held? Neem dan een duik in het felblauwe meer.

52 Lake Pukaki uitzicht op Mount Cook

Wild kamperen bij Lake Pukaki met uitzicht op Mount Cook.

Wandelen en prachtige uitzichten

Wij hebben er niet voor gekozen naar Mount Cook village te rijden in verband met het weer. Het moet er prachtig zijn. Je kunt er korte en langere wandelingen maken. Helicopter vluchten zijn niet alleen mogelijk bij de gletsjers maar ook vanaf de meren is het mogelijk richting de top van de hoogste berg in Nieuw-Zeeland te vliegen. Bezoek ook Lake Tekapo wat meer toeristen trekt.

Tip: Bij het kerkje in Tekapo heb je de kans een mooie foto te maken. Zin in koffie? Stop dan verderop bij Route 66. Een typische plek.

53 Lake Tekapo

Kerkje bij Lake Tekapo.

54 Route 66

Bijzondere plek voor een kopje koffie.

 

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.