Vive Le Voyage

Bezoek het Museum van Kenny B op Arnhem Station!

Bezoek het Museum van Kenny B

“Overal ter wereld uit men emoties door middel van muziek.” – Kenny B. Na Floortje Dessing is nu Kenny B aan de beurt. Hij opende op 27 juli zijn eigen museum en dit op Arnhem Station in de wachtruimte op perron 10/11. Tot en met 20 augustus neem je in dit mini museum een kijkje in de internationale muziekcultuur en de Surinaamse roots van Kenny B. Het mooie van de muziekcultuur is dat, hoe verschillend mensen ook zijn, zij overal ter wereld blij worden van hetzelfde: muziek en dans. Hoe die dans eruit ziet laat hij in onderstaande video van het Museum van Kenny B zien.

Wat is er te zien in het Museum van Kenny B?

Voor het Museum van Kenny B heeft de muzikant zijn favorieten mogen uitzoeken in het depot van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Uit maar liefst 375.000 objecten koos hij bijzondere muziekinstrumenten van over de hele wereld en objecten die hem doen denken aan zijn jeugd in Suriname. Hierbij kun je denken aan verschillende houtsnijwerken.

Bekijk hier hoe Kenny B de objecten uit het depot selecteerde voor zijn museum op Arnhem station. En hoe hij zich beseft dat al die objecten door de mens gemaakt zijn:

Meer het ‘Museum van’

Zonde toch, dat er zoveel indrukwekkende objecten en verborgen schatten verscholen liggen in het depot? Dat vonden Nationaal Museum van Wereldculturen, NS, ProRail en de BankGiro Loterij ook. Zij besloten dan ook samen te gaan werken en de objecten naar jou toe te brengen op vier verschillende stations. Floortje Dessing en Kenny B zijn namelijk niet de enige met een eigen museum. Na het Museum van Kenny B reist het project verder door Nederland:

  • Rapper Soufiane: Museum van Soufiane van 24 augustus tot en met 24 september in Utrecht;
  • Presentator Filemon Wesselink: Museum van Filemon van 28 september tot en met 22 oktober in Zwolle;
  • Kok Yvette van Boven: Museum van Yvette eindigt op 25 oktober in het Tropen Museum in Amsterdam.

Je bekijkt de trailer van het Museum van hier:

Op welk station wil jij graag een eigen museum? En wat wordt het thema van jouw museum?

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.