Vive Le Voyage

Ga offline op Koh Ta Kiev

Bezoek Koh Ta Kiev

Ja, het is nog mogelijk om compleet offline te gaan. Heb je behoefte aan rust en totale ontspanning? ga dan naar het paradijselijke eilandje Koh Ta Kiev, in het zuiden van Cambodja. Het eilandje is nog niet ontwikkeld en heeft geen gemotoriseerd verkeer. Wandel over ongerepte stranden, neem een verfrissende duik in zee en geniet van de geluiden van de jungle. Er is weinig te doen, excursies worden niet aangeboden maar daardoor heb je snel contact met medereizigers.

Wat neem je mee naar Koh Ta Kiev

Koh Ta Kiev is een van de weinige nog echt afgelegen bestemmingen. Heerlijk! Maar je moet hier vooraf wel even goed over nadenken. Er is nog geen internet, warm water of elektriciteit. Neem genoeg geld, zonnebrand en insectenspray mee want pinautomaten of winkels vind je hier niet. Het kan tevens geen kwaad om je eerste hulp tasje en medicatie mee te brengen. Realiseer je dat er geen dokter aanwezig is op het eiland. Daarnaast is een zaklantaarn ’s avonds onmisbaar. Houd wat ruimte over in je tas voor je favoriete snacks, een goed boek en als laatste een spelletje. Koh Ta Kiev heeft zijn eigen micro klimaat wat betekend dat de zee ineens behoorlijk ruig kan zijn door onverwachte stormen. Bovendien kunnen de avonden fris zijn. Neem verder zo weinig mogelijk bagage mee. Vaak is er op het vasteland voor een klein bedrag bagageopslag mogelijk bij je accommodatie.

Wandel over Plankton Beach

Boottocht Otres Beach – Koh Ta Kiev

Hoe bereik ik dit magische eiland? Je accommodatie ter plaatse regelt de overtocht. Meestal wordt je opgepikt vanaf het strand van Otres Beach vlakbij Sihanoukville. Bij het boeken van je accommodatie betaal je gelijk ongeveer Euro 15 voor een open retourticket. Erg fijn want zo kun je ter plaatse bepalen hoe lang je wilt blijven. De overtocht duurt rond een uur. Bij aankomst in de baai loop je bij eb nog een stuk naar het strand. Terwijl je bij vloed met de bagage boven je hoofd nog een stukje door zee waad, richting strand. Het kan dus zijn dat je een nat pak haalt, onderdeel van het avontuur.

Kactus op Koh Ta KIev

Totale rust en ontspanning

Op Koh Ta Kiev val je in slaap op het geluid van de golven. s‘ Morgens spring je zo vanuit je bed in de turkooizen zee. Geen betere manier om wakker te worden. Je kunt vervolgens uren luieren in je hangmat, zonnebaden of dwalen over de ongerepte stranden. Hier heb je alle tijd om eindelijk dat boek te lezen of om naar gedownloade podcasts te luisteren. Ontbijt, lunch en diner worden uitstekend verzorgt door je accommodatie. Een hele kunst want achter de schermen is de logistiek niet eenvoudig.

Wandel door de jungle op Koh Ta Kiev

Bewonder lichtgevende plankton op Plankton Beach

Plankton Beach ligt aan de zonsondergangzijde van het eilandje. Bemachtig rond zonsondergang een gewild plekje op platform bij Kactus. Geniet met een cocktail in je hand van prachtige zonsondergangen boven de oceaan. Neem vervolgens als het donker is geworden een duik in zee. Hier zie je een wonderlijk fenomeen, het water wordt opgelicht door lichtgevende plankton. Kleine lichtpuntjes druppelen met het water van je armen en benen, bijzonder om mee te maken.

Geniet van de zonsondergang op Koh Ta Kiev

Wandel dwars over het eiland naar Fishing Village

Heb je zin in een stevige wandeling? Trek goede schoenen aan en neem het onverharde pad dwars over het eiland naar Fishing Village. In dit traditionele vissersdorpje wonen ongeveer 100 lokale mensen. Zorg voor voldoende water onderweg want het is warm. De natuur is prachtig, je loopt namelijk door heel verschillende gebieden wat betreft begroeiing. Dichte jungle, hoge varens, loofbomen, struiken en duinachtige gebieden wisselen elkaar af. Vraag bij aankomst in het dorpje vervolgens naar Yammie, een thuisrestaurantje waar je een koud drankje kunt kopen.

Dorpje Koh Ta Kiev

Bezoek de verschillende stranden

Maak mooie wandelingen over het eiland langs de verschillende stranden en prachtige baaien. Volg één van de vier onverharde paden naar de stranden Coral Beach, Plankton Beach en ten slotte Last Point. Stop onderweg bijvoorbeeld om te snorkelen bij Coral Beach of ga voor een verfrissend drankje aan de gezellige strandbar bij Last Point. Het buitenleven maakt je al snel hongerig. Bij ieder strand vind je 1 of soms meerdere accommodaties waar je terecht kunt voor een heerlijke lunch.

Ontspan op Long Beach

Wil je weten wat Cambodja nog meer te bieden heeft? Lees de blog: Van gruwelijke geschiedenis tot uiterlijke schoonheid: Welkom in Cambodja!

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.