Vive Le Voyage

Ontdek Aruba met de auto!

Aruba baby beach

Wil je als gezin Aruba ontdekken? Dan is een auto een essentieel onderdeel van je familietrip. Zoals altijd kozen wij voor Sunny Cars. Door de all-in formule, inclusief alle verzekeringen, kun je zorgeloos toeren. Vroemm! Met een pasgeboren spruit onderneem je iets minder (zacht uitgedrukt) per dag. Maar als jonge ouders ontwikkel je een efficiëntie waar veel bedrijven jaloers op zijn. En met goed plannen kun je toch veel zien van het eiland zien!

Baby Beach en Rodgers Beach

Onze eerste trip met baby was richting het zuiden van Aruba. Hier heb je de schitterende stranden Baby Beach (hoe toepasselijk) en Rodgers Beach. Het water bij Baby Beach is ondiep, wat het ideaal voor families maakt. Enige minpuntje is de raffinaderij op de achtergrond. Dus kijk vooral de andere kant op… ‘Big Mama Grill’ is een relaxed tentje bij Baby Beach waar je heerlijk kunt lunchen. Rijd op de terugweg via het dorpje San Nicholas, waar mooie muurschilderingen te zien zijn.

Big Mama Grill

Baby Beach

Nabij gelegen Rodgers Beach

Arikok National Park

Een mooie route om Baby Beach te bereiken is via het Arikok National Park. Het park beslaat ongeveer 20% van het eiland. Een leuke tijdbesteding, met veel mooie uitzichtpunten. Sportievelingen pakken de mountainbike of nemen hun wandelschoenen mee. Met een baby van 11 weken was dit echter geen optie. Denk je alleen aan strand bij Aruba? In dit National Park krijg je een heel ander beeld van het eiland.

Arikok National Park

California Lighthouse

Helemaal in het noorden vind je The California Lighthouse. In de volksmond ook wel vuurtoren genoemd. Dit 33-meter hoge markante bouwwerk leent zich perfect voor foto’s. Vanaf deze plek heb je ook een prachtig uitzicht over het eiland. Ga hier met zonsondergang heen en geniet van het mooie Aruba!

Aruba is een klein eiland (vergelijkbaar met Texel, alleen dan minder fietsvriendelijk). Een huurauto geeft je daarom het ultieme vrijheidsgevoel én zorgt ervoor dat je alle delen van het eiland ziet!

Noot: Er is niet altijd een kinderzitje beschikbaar bij de autoverhuurder. Wij kochten bij ‘Baby’s Palace’, 5 minuten lopen vanaf Super Food Plaza, een prima stoeltje voor €50,-(!)

Het artikel is een samenwerking met Sunny Cars en het is geschreven op basis van persoonlijke ervaringen. 

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.