Vive Le Voyage

Ontdek Barcelona’s rijke street art cultuur!

Barcelona is een heerlijke stad om gewoon uren, wat zeg ik, dágen rond te struinen. Alle mooie gebouwen aanschouwen, champagne drinken, tapas eten, dansen tot de zon op komt en strandwandelingen maken. Maar voor wie Barcelona eens van een andere kant wil zien is de Street Style Tour een ware aanrader.

Elke dag geven de jongens van Barcelona Street Style Tour verschillende (gratis) tours om je street art kennis te verrijken en de stad op een andere manier te bezichtigen. Want echt, je bekijkt de stad door heel andere ogen dan de meeste toeristen en zelfs locals dat doen.

Well-known artiesten

De ware Barcelona Street Style kenmerkt zich door de jonge, kleurrijke en kinderlijke stijl. Maar tijdens de tour kom je ook veel artiesten tegen die in Europa hun strepen in het straatbeeld al flink verdiend hebben! Artiesten als Pez, ROA, en Alice hebben de stad Barcelona als canvas gebruikt om hun kunsten te laten zien. Veel maatschappijkritische stukken, ware kunstwerken en grappige plaatjes passeren de revue op de tours. Ook kennen de mannen zelf de artiesten aardig, en kennen ze de onderlinge verhoudingen en omgangsnormen van het wereldje. Wat weer een leuke aanvulling is op andere street-art tours die ik al heb mogen doen.

Drie verschillende tours

Er zijn elke dag drie verschillende walking tours, zo is er ‘El Borne & Gothic Street excursion’ en kun je ook mee lopen met de ‘Raval Street Adventure’. De derde tour: ‘Poble [email protected] Bike Tour’, kun je op de fiets doen, die kost € 18,- per persoon en daarbij moet je van tevoren even laten weten dat je mee wilt doen!

De heren doen dit voor hun brood, en waarderen daarom ook elke fooi die je ze aan het eind van de tour toe schuift. Ik vond het zeker een flinke fooi waard!

El Borne & Gothic Street Excursion

Barcelona street style tour

Barcelona street style tour

Barcelona street style tour

Barcelona street style tour  Barcelona street style tour

Barcelona street style tour

Barcelona street style tour

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.