Vive Le Voyage

Parijs, 5 romantische plekjes in de stad van de liefde 

Parijs, de stad van de liefde, is natuurlijk de beste plek om de liefde te vieren. Maar wat zijn de mooiste en meest romantische plekjes? Ik heb 5 romantische plekjes in Parijs voor je op een rij gezet! Heel veel plezier met jouw geliefde in Parijs.

Place de Vosges

In mijn favoriete wijk Le Marais ligt één van de mooiste en oudste pleinen van Parijs, Place de Vosges. Het plein is omringd door arcaden en huizen waar vandaag de dag hotels, restaurants en antiquairs zijn gevestigd. Op het plein zelf ligt een idyllisch parkje waar je even kan ontsnappen aan de drukte van Parijs. Wat is er nu romantischer dan na een wandeling door de stad samen te genieten in het stadspark en alle indrukken op je in te laten werken.

Metrohalte: Bastille

Place des Vosges, Parijs

Le mur des Je t’aime

Ik hou van jou, ich liebe dich, Te amo. Op Le mur des je t’aime staat in 311 talen en dialecten deze liefdesbetuiging geschreven. Je vindt de muur van de liefde in de openbare tuin van Le Place des Abbess, in de wijk Montmartre. De perfecte plek voor een romantische wandeling waarna je samen op zoek gaat naar de liefdesbetuiging in jullie taal.

Metrohalte: Abbesses

Wandelen langs de Seine

De Seine, de rivier die door Parijs stroomt en de stad verdeelt in Rive Gauche en de Rive Droite. Wandel van Pont de la Concorde naar Pont Neuf en neem onderweg plaats op één van de vele bankjes of de kademuur. In de zomermaanden is de rechter oever van de Seine de ideale plek om samen op het gras of het stadstrand te picknicken want op iedere straat kan je wel een boulangerie vinden met de lekkerste broodjes. Wil je Parijs vanaf het water bewonderen? Koop dan een ticket voor een rondvaartboot.

Slenteren langs de Seine

De Eiffel toren

Cliché, maar dit blijft een van de meest romantische plekken in Parijs. Le tour Eiffel die werd gebouwd ter ere van de wereldtentoonstelling van 1889. Neem plaats op een van de bankjes rondom de Eiffel toren om samen te genieten van het indrukwekkende bouwwerk. Heb je geen hoogtevrees? Koop online een ticket om de stad van de liefde vanaf de 2e verdieping op 200 meter hoogte te bekijken. Wil je exclusief dineren, dat kan in het restaurant Jules Verne. Ben je in de wintermaanden in Parijs e heb je altijd al willen schaatsen op grote hoogte? Dat kan op maar liefst 57 meter hoogte. Bezoekers van de Eiffeltoren kunnen gratis een rondje schaatsen op de schaatsbaan. Als dat niet romantisch is.

Metrohalte: Bir-hakeim

De Eiffel toren

Cocktails drinken in de rooftopbar

Perchoir is een van de weinige rooftopbars van Parijs. Op de 6e verdieping kan je heerlijk dineren in het gelijknamige restaurant en een verdieping hoger ligt een bar waar ze de lekkerste cocktails serveren! Terwijl je samen geniet van het uitzicht over Parijs kan je zelfs de Sacre Coeur spotten. Het restaurant is van dinsdag t/m zaterdag geopend en de bar de hele week.

Metrohalte: Ménilmontant

Dineren in Perchoir, Parijs

Veel plezier in de stad van de liefde.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.