Vive Le Voyage

Rotterdam: Gezelligste eettentjes aan de Nieuwe Binnenweg

Rotterdam is supercool! Het is daarom ook niet gek dat Rotterdam dit jaar door The Wall Street Journal is uitgeroepen tot coolste stad. Om Rotterdam goed te leren kennen moet je het zoeken buiten het winkelcentrum. Iedere wijk heeft iets hips en is overspoeld met unieke hotspots. In deze blog wordt de Nieuwe Binnenweg onder de loep genomen. Deze 2 kilometer lange straat heeft heel veel te bieden. Van hippe barbiershops tot gave vintage winkeltjes en de gezelligste eettentjes. Je vindt hier ongetwijfeld de leukste plekjes.

Rotown, gezelligheid tot in de late uurtjes

Als jou de wandeling door de Nieuwe Binnenweg bij Eendrachtplein begint, is Rotown de eerste van de zes leukste eettentjes die je tegenkomt. Hier is het altijd druk en gezellig. Je kunt hier terecht voor lunch, diner en gezelligheid tot in de late uurtjes. Iedere zondagochtend kun je hier genieten van een heerlijk onbeperkt ontbijtje.

Burger Club, voor de echte burger liefhebber

Kan jij een lekker stuk vlees tussen twee heerlijke broodjes goed waarderen? Ga dan eten bij de Burger Club. Dit is de plek voor de echte burger liefhebbers. Je vindt hier een goedgevulde menukaart met allerlei verschillende soorten burgers. Als je iets minder van burgers houdt, dan kan je hier ook terecht voor een lekker drankje.

nieuwe-binnenweg-rotterdam-burgerclub

Wester paviljoen, met een zonovergoten terras  

Op de hoek van Nieuwe Binnenweg en de Mathenesserlaan zit Wester Paviljoen. Deze tent zit altijd vol, zeker wanneer de zon schijnt. Dit is ook niet heel gek, want het grote terras ligt altijd in de zon. Ze staan bekend als gezelligste huiskamer van de stad en de menukaart is zeer gevarieerd. Dit is de spot voor een heerlijke lunch of diner in de zon. Schijnt de zon niet? Dan is het binnen ook heel gezellig.

Gys, biologisch eten en drinken

Gys is de plek om heerlijk biologisch te eten en te drinken. Gerechten worden bereid met streekproducten en een groot deel van de kaart is vegetarisch. Ook kun je hier heerlijke smoothies krijgen. Duurzaamheid staat bij Gys centraal, niet alleen het eten, maar ook het interieur. Als jij helemaal “in to healthy food” bent, dan zit je bij Gys zeker op je plek!

nieuwe-binnenweg-rotterdam-straatbeeld

Rijke & De Wit, café waar de locals komen

Rijke en De wit is het cafe dat bijna op het einde van de Nieuwe Binnenweg zit, waar de locals komen. Deze kroeg is klein en altijd gevuld! Dit is dé plek om jouw vrijdagmiddag te starten. Heerlijke biertjes, lekkere hapjes en gezelligheid, waardoor je niet snel meer weg wilt.

De olijventuin, Mediterraans restaurant

Aan het einde van de Nieuwe Binnenweg vind je de Olijventuin. Dit Mediterraans restaurant heeft voor ieder wat wils. Op het menu staan tapas, pizza’s, salades en een luxe typisch turks ontbijt. Bezoek dit restaurant in combinatie met een rondje door historisch Delfshaven, wat daarnaast gelegen is.

Wacht dus niet langer en bezoek Rotterdam dit weekend nog!

nieuwe-binnenweg-rotterdam-straatje

Deze blog is geschreven door gastblogger Shanna. Zij studeert Toerisme & Leisure aan de NHTV in Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.