Vive Le Voyage

Singapore: Ontdek deze wereldstad in drie dagen

Op Changi Airport voor je doorreis naar Nieuw-Zeeland, een lange tussenstop of bewuste reisbestemming? Welkom in Singapore met haar wereldberoemde Central Business District en Marina Bay, de strandtenten op Sentosa Island en het oeroude Botanical Gardens! Lees wat je in drie dagen kunt ondernemen.

Dag 1

Het is ochtend en relatief koel. Perfect om Tiong Bahru te ontdekken! Een leuke mix van lokaal en hip Singapore. Koop daarna een ticket voor de Hop On, Hop Off bus en start met de rode lijn. Verplaats je eenvoudig op een relatief goedkope manier tussen hoogtepunten en luister naar de achtergrondinformatie. Neem China Town als eerste stop. Geniet van de koloniale huizen en Chinese lampionnen. Je zult hier tempels, heerlijk eten, typische specerijen en heel veel souvenirs vinden. De tweede stop kan Old Custom House zijn. Vanaf hier kun je naar Level33, World’s Highest Urban Craft-brewery. Vergeet onder het genot van een biertje niet te genieten van het adembenemende uitzicht!

Zin om lekker uit te waaien? Dat komt goed uit. De bus arriveert elke 15 minuten op de plaats waar jij bent uitgestapt. Neem de rode lijn tot het eindpunt en vervolg je trip middels de gele lijn. Geniet van de prachtige historische gebouwen, architectonische hoogtepunten en de duurste wijken van Singapore. Het gevoel dat je in de jungle beland? Dat kan kloppen. Stap uit en maak een wandeling door het oeroude Botanical Gardens. Lekker avondeten kan bij Relish of Blue Bali (bereikbaar vanuit BG). Iets avontuurlijker is de treetopwalk in het MacRitchie. Energie over en klaar voor een verbluffend uitzicht? Neem een taxi, vraag de chauffeur over het bekende Orchard Road te rijden en laat je afzetten bij One Altitude. Jouw dag is compleet!

Tip: Reis goedkoop met de metro van Tiong Bahru MRT naar City Hall en loop in 8 minuten naar de Suntec City Mall waar je een ticket kunt kopen voor de Hop On, Hop Off bus. Ga voor het 48 uur ticket!

One Altitude1

Marina Bay Sands en de Singapore Flyer vanaf One Altitude

Dag 2

De ochtend en middag zijn goed om gebruik te maken van het ticket wat je hebt gekocht voor de Hop On, Hop Off bus. Stap uit bij Little India waar je zintuigen geprikkeld worden. De geur van wierook, de smaak van pittig eten, het geluid van Indiase muziek en Tamil sprekende mensen. Alsof je in een ander land bent! Vanuit Little India is Waterloo Street makkelijk te bereiken. Omgeven door tempels, bloemen verkopers en voorspellers van de toekomst doe jij nieuwe ervaringen op. Via het drukke Bugis Street loop je richting Arab Street en Haji Lane. Een totaal andere sfeer komt je tegemoet. De prachtige Sultan Mosk is sinds kort uit de steigers. Haji Lane is de plek waar je de rest van de dag heerlijk kunt genieten. CAD café is een goede optie qua lunch en Piedra Negra voor cocktails en guacamole. Zin om ’s avonds goed te eten? Kies voor de Italiaan op Duxton Hill. Het dichtbij gelegen China Town is mooi verlicht en Club Street is leuk voor een drankje (op vrijdagavond). Mijn favoriet is Oxwell & Co.

Tip: Koop een simkaartje met internetbundel en vind de weg middels Google maps.

Piedra Negra

Cocktails en tapas op Haji Lane

Masjid Sultan Mosk

Masjid Sultan Mosk bij Arab Street

Dag 3

Ga jij deze ochtend voor East Coast park of het eiland Sentosa? Het park wordt in het weekend druk bezocht door families. Je kunt er fietsen, skeeleren en eten bij het hawker centre. Er is zelfs een wakeboard park! Het eiland Sentosa is ook een leuke optie. Ontspan bij een van de strandtenten, zoals Tanjong Beach Club of pak een attractie mee.

Loop aan het eind van de middag over Orchard Road. Hier kun jij je geld kwijt aan de duurste merken! Dorst gekregen en op zoek naar een leuk plekje aan de rivier? Loop richting Robertson Quay. Het Mexicaanse Super Loco is stijlvol ingericht en heeft een kaart vol lekkere tapas. De Wine Connection serveert verschillende goede wijnen tegen vriendelijke prijzen. Houdt er rekening mee dat de prijzen voor alcoholische dranken bizar hoog kunnen zijn! Later op de avond is het de moeite waard om vanaf Robertson Walk een taxi boot richting Marina Bay te pakken. Vaar langs Clark Quay, Robertson Quay, het Fullerton Hotel en de Merlion. Elke avond kun jij bij Marina Bay om 20.00 en 21.30 genieten van een show met lasers, fonteinen en vuur. Sluit de avond af met een bezoek aan het Casino of bij CÉLAVI, bovenop het wereldberoemde Marina Bay Sands hotel. Verblijf in het hotel om een duik te mogen nemen in het prachtige zwembad met een geweldig uitzicht!

Tip: Een taxi boot kan alleen betaald worden met een EZlink kaart welke verkrijgbaar zijn bij alle metrostations. De rondvaartboten zijn vrijwel hetzelfde maar veel duurder.

Marina Bay Sands

Singapore’s skyline vanaf het zwembad op Marina Bay Sands

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

1 Comment

  1. Pingback: Dank Singapore, deze tijd raken we nooit meer kwijt – KWOK-LEUNG & ARINDA

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.