Vive Le Voyage

Slapen onder het magische Noorderlicht

Noorderlicht Scandinavië Wereldwonder

Dromend onder de sterrenhemel, kijkend naar een plafond van licht, magischer dan dit kan bijna niet! Voor wie denkt dat dit een onwerkelijke droom is heeft het mis. Dit magische Noorderlicht kun je in Scandinavië bewonderen.

Noorderlicht Noordpool

Voor wie niet in een basic hotel wil verblijven, is dit zeker een uitkomst. Slapen onder het Noorderlicht is niet iets wat je zomaar doet. Het is iets bijzonders, iets unieks, iets wat niet iedereen doet en daarom juist zo speciaal.

Maar wat is het Noorderlicht nou precies en hoe ontstaat zij? Het Noorderlicht zijn voortbewegende lichten aan de hemel, als het resultaat van elektrische geladen deeltjes die van de zon afkomen en het magnetische veld rond de aarde bereiken. Aan de polen is het veld het zwakst. Dus hoe verder je naar het noorden gaat, des te groter wordt de kans dat je dit ziet. Er zijn een aantal wonderlijke plekken waar je deze gave lichtshow kunt bekijken.

Tree hotel – Harads, Zweden

tree hotel Harads, Zweden

Dit hotel is gebouwd in de bomen, hier slaap je dus letterlijk een stuk boven de grond. Wat zo bijzonder aan dit hotel is, zijn de badkuipen. Je kunt midden in het bos dobberen in een badkuip die met houtvuur wordt verwarmd. Ook kun je je opgeven voor een fotografiecursus, waarbij je het Noorderlicht kunt vastleggen. Tot slot is er nog een sneeuwmobielsafari, zo kun je op zoek naar kosmische slierten.

Hotel Kakslauttanen – Saariselkä, Finland

Hotel Kakslauttanen Saariselkä, Finland

Stel je eens voor dat je zou kunnen liggen onder het Noorderlicht, in een lekker warm bed (die je overigens niet uit hoeft om de groene gloed te zien), zonder dat het glas van de koepel beslaat of bevroren raakt. Dit kan dus allemaal in een Iglo! Deze droom is gerealiseerd en gebouwd in het dorpje “Saariselkä” in Finland door een familie.

Hotel Sorrisniva Igloo Hotel – Alta, Noorwegen

Sorrisniva Igloo Hotel Alta, Noorwegen

Voor de koukleumen onder ons: kleed je warm aan, want in dit hotel is alles gemaakt van ijs. Niet het vanille ijs of pistache ijs wat we gewend zijn om in de zomer van te smullen, maar het water dat wij invriezen om ijsblokjes van te maken, maar dan tig keer zo groot. Voor wie hier nog niet van warm is gedraaid, kun je in het Sorrisniva Hotel ook buiten kamperen in een typische lavvo tent, met een haardvuurtje wat je warm houdt. Uiteraard kun je met poolhonden sleeën richting de lichtjes!

Houd je van de winter en ben je na het zien van deze beelden nog nieuwsgieriger geworden naar Scandinavië, lees dan zeker over winterwonderland Noorwegen.

Ik ben een vrolijke, enthousiaste levensgenieter die dol is op reizen. Italië heeft m'n hart verovert, niet alleen vanwege de Italiaanse keuken, maar ook vanwege de prachtige landschappen, de sfeer, het heerlijke klimaat en de vriendelijke locals. Verder vind ik het belangrijk om tijd te spenderen met dierbaren zoals familie en vrienden, leer ik graag nieuwe dingen kennen, kan ik moeilijk stilzitten en sta ik open voor elke opportunity die ik krijg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.