Vive Le Voyage

Spaans leren in Buenos Aires? Dit is de allerleukste taalschool!

Spaans leren in Buenos Aires bij Porteñisima

Ben je verliefd geworden op Argentinië, op de stad Buenos Aires, op een knappe Argentijn of heb je ze gewoon alle drie te pakken en ga je in het land van de tango, de tientallen landschappen, de warme cultuur en natuurlijk het voetbal wonen? Dan is er hier eentje jaloers. Ga je voor een tijd werken of studeren in Buenos Aires? Of is deze geweldige stad het beginpunt van een nog geweldigere rondreis door Zuid-Amerika en wil je je ervaring naar een hoger niveau tillen door een woordje van de lokale taal te spreken? Dan ga je Spaans leren in Buenos Aires bij Porteñisima. Majo, Karo en hun docentenfamilie leren je alles wat jij nodig hebt voor je verblijf en reis.

En zoals zij zelf zeggen: “each one of you has a special reason for deciding to study a language. Each student that arrives in this beautiful city is in a different situation, and will therefore have different objectives and specific goals that they’d like to accomplish with the language, in situations that will also differ according to those objectives”.

Spaans leren bij Porteñisima: hoe gaat het in zijn werk?

Heb je de tijd in Buenos Aires en wil je thuis nog niets vastleggen? Woon dan op maandagochtend van 11:00 uur tot 12:00 uur een gratis les bij. Besluit je vervolgens om onderdeel te worden van de Porteñisima-familie dan schuif je aan tafel bij Majo of Karo voor een interview onder het genot van een kop koffie of thee. Weet je na dit blog zeker dat ook voor jou Porteñisima the place to be is dan is het ook mogelijk om het interview via Skype te doen. Moet je wel even zelf de koffie of thee zetten. 

Tijdens het interview willen Majo of Karo alles van je weten. Op deze manier wordt Spaans leren in Buenos Aires niet alleen leuker, maar ook nuttiger. De lessen worden namelijk volledig afgestemd op je ervaring, niveau, doel, voorkeuren, pijnpunten, interesses, budget en tijdsbestek. Kortom, een gepersonaliseerd programma voor jou of een kleine groep met hetzelfde niveau en doel. Je leert door middel van plaatjes, waarbij het om herkenning en niet om stampen gaat. De lessen zijn in het Spaans – met hier en daar een woordje Engels – om je bekend te maken met de taal. 

Leer Majo en Karo van Porteñisima alvast kennen!

Spaans leren in Buenos Aires bij Porteñisima

Spoedcursus voor een rondreis door Zuid-Amerika

Zo eindigde ik na het interview met landgenoot Rosa en docent Ludmilla in een klaslokaal. Een week lang kregen wij een spoedcursus: elke ochtend twee uur les en elke middag aan het huiswerk. Mijn tijd was namelijk schaars, want een week later vervolgde ik alweer mijn zes maanden lange reis door Zuid-Amerika. Rosa had hetzelfde doel en niveau, dus leerden wij allerlei handige vocabulaire, grammatica en typische uitdrukkingen voor het maken van een ‘Spaanstalige reis’. We leerden tickets kopen, de natuur beschrijven, landen vergelijken, ons voorstellen en nog veel meer. Tegelijkertijd leer je de uitspraak en meer over de Argentijnse cultuur.

Hoewel de Argentijnen aardig wat eigenaardige verschillen hebben in de Spaanse taal leer je ook het ‘normale’ Spaans. Zo maak je bij de Argentijnen indruk door hun ‘accent’ te spreken (zie wat voorbeelden hieronder) en bij de rest van het continent door ‘juist’ Spaans te spreken.   

  • ‘Y’ en “ll’ worden niet uitgesproken als ‘j’, maar als ‘che’;
  • ‘Y tu’ is ‘y vos’;
  • ‘Vale’ is ‘dale’
  • ‘De donde eres?’ is ‘de donde son?’

Prijs: nieuwsgierig naar de kosten voor Spaans leren in Buenos Aires bij Porteñisima? Bekijk het prijzenoverzicht op hun website.

Spaans leren in Buenos Aires en tegelijkertijd een halve Porteño worden

Bij binnenkomst op de elfde verdieping van Avenida Corrientes 1785 – in het centrum van Buenos Aires – word je al op z’n Argentijns gegroet met een kus op de wang. Vervolgens kan je er niet om heen om in het hakketakkelige Spaans een gesprek te voeren. Durf en ben niet bang het verkeerde te zeggen. Dat zeg je waarschijnlijk toch wel, maar docenten en leerlingen helpen elkaar maar al te graag. Zo leer je zowel Spaans in het klaslokaal als daarbuiten. 

Spaans leren in Buenos Aires bij Porteñisima

Porteñisima is een kleinschalige en persoonlijke taalschool, waar je je eerder een vriend dan een student voelt. Wil je Spaans leren en tegelijkertijd nieuwe reisvrienden maken tijdens de lessen, maar ben je bang dat het door de kleinschaligheid bij Porteñisima niet lukt? Stop! Majo en Karo organiseren evenementen, borrels, diners, asado’s (Argentijnse barbecue) en nog veel meer waar je Spaans spreekt en definitief vrienden maakt. Vervolgens neem je als vrienden deel aan de gratis yogaklassen, stadstours en tangolessen. Binnen no-time ben jij een halve Porteño (zo noemen de inwoners uit Buenos Aires zichzelf). 

Tip: doe ook een fietstour door Buenos Aires! Want iedereen wordt verliefd op deze Argentijnse parel.

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.