Vive Le Voyage

Tips voor een bezoek aan Petra in Jordanie

Petra is één van de zeven nieuwe wereldwonderen en één van de meest bijzondere plekken in het Midden Oosten. De historie in combinatie met het fantastische landschap maken Petra voor mij echt het hoogtepunt van Jordanië. Niet voor niets staat Petra dan ook op de werelderfgoedlijst en komt Petra in één van de Indiana Jones films voor.

Petra is de Romeinse naam voor de hoofdstad van de Nabateeërs. De stad ligt in een kloof en is gedeeltelijk uitgehakt in de rotsen. Petra kwam tot grote bloei als knooppunt van verschillende handelsroutes, onder ander die voor wierook, die de stad schatrijk maakten.

Ik geef je in deze blog 5 tips voor een bezoek aan Petra.

Petra

1.Trek er minimaal 2 dagen voor uit

Petra bestaat uit een groot gebied waarbij er verschillende routes mogelijk zijn. Petra is meer dan de “schatkamer” die we allemaal kennen. Het is slechts een klein onderdeel van het hele gebied Petra. Er is zoveel te zien en te doen dat het zonde is om hier gehaast doorheen te lopen. Meerdere wandelroutes leiden je door de oude stad en er zijn verschillende bezienswaardigheden, zoals het klooster (dat ook uit de rotsen is gehakt), graftombes, een amfitheater en vele zuilen.

2. De route: doe de Madras Hike

Deze route is geweldig en brengt je naar de mooiste plek in heel Petra! Sinds ik foto’s zag waarop je van bovenaf op de schatkamer kijkt, is dit dé plek waar ik heen wil. Het is een super gave plek en zo bijzonder om vanaf boven de schatkamer te zien. Hier kun je alleen komen met een gids. De tocht zelf is een redelijke klim, wat zeker te doen is voor de meeste mensen. Er zijn een aantal plekken waar je in kunt stappen in deze route en daardoor duurt deze hike tussen de 2 en 6 uur.

Petra

3. Neem je eigen lunch en drinken mee

Zoals eerder gezegd is Petra groot en kun je hier eindeloos en dagenlang lopen. Alleen op de hoofdroute kun je eten en drinken kopen. Dus neem zelf wat mee, zodat je niet zonder komt te zitten!

4. Bezoek Petra by night

Maandag,- woensdag- en donderdagavond is hier ‘Petra by Night’, de kloof is dan verlicht met 1500 kaarsjes, wat een wonderschoon effect geeft. De tocht duurt ongeveer een uur en leidt tot De Schatkamer van de Farao, dé blikvanger van Petra die deze avond tijdelijk is omgedoopt tot theater.

5. Trek goede schoenen aan

Veel paden zijn ongelijk en de ondergrond is onverhard. Tevens moet je op sommige delen ook klimmen. Dit samen met de grote afstanden die je er aflegt, is het wijsheid om goede wandelschoenen aan te doen.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

2 Comments

 1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  9 januari 2017 at 10:05

  Petra, en sowieso Jordanië, lijkt me zo bijzonder! Zou er graag nog eens heen willen!

  • Marieke Willems

   9 januari 2017 at 12:39

   Hoi Narelle, het is ook echt bijzonder! Ik kan het iedereen aanraden om Jordanië te bezoeken. Petra is uniek en super mooi en Wadi Rum is de mooiste woestijn die ik ooit gezien heb.
   Het is een land dat gewoon meer toeristen verdiend. groetjes Marieke

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.