Vive Le Voyage

Op zoek naar avontuur in Zuid-Afrika. Tips voor de adrenaline junkies

Mensen die mij kennen, weten dat ik een krukje al (te) hoog vindt en eigenlijk alles behalve een dare devil ben. Ik moest dan ook met goede bewijzen komen om vrienden te laten geloven dat ik in Zuid-Afrika wel echt van een brug was gesprongen. Naast dat Zuid-Afrika een prachtig, natuurrijk en veelzijdig land is, kun je daar ook zeker een verhoogde bloeddruk en versnelde ademhaling oplopen! Hieronder mijn tips voor de echte adrenaline junkies.

Naar de haaien

Al van jongs af aan heb ik een fascinatie voor haaien. Van documentaires op National Geographic tot foute vakantiefilmpjes op Youtube. Haaien in het echt zien, was dan ook iets waar ik al maanden naar uitkeek. In Zuid-Afrika heb je verschillende plekken waar je met haaien kunt zwemmen, maar mijn reisgenote had het al eerder gedaan, dus die wist precies waar we moesten zijn! Bij ‘Great White Shark Tours’ in Gansbaai ging ons grote avontuur plaatsvinden. Wat zijn deze dieren indrukwekkend. De grootte, de littekens en de souplesse waarmee ze door het water gaan. Ik vond het FAN-TAS-TISCH. Gekleed in wetsuit en met duikbril stap je in een kooi die aan de boot hangt. Met een stuk tonijn en rubber (dat lijkt op een zeehondenstaart) worden de haaien gelokt. Binnen een paar minuten zwommen er drie – meterslange – haaien om de boot. Als je zou willen, zou je ze kunnen aanraken. Of je dan je hand wel weer mee naar huis neemt, is een tweede. Wat een geweldige ervaring was dit, de misselijkheid namen we maar voor lief!

Sight seeing vanuit de lucht

Wanneer heb je het beste uitzicht over Kaapstad? Inderdaad, vanuit de lucht. Parachute springen stond altijd al op mijn bucket list. En hoe gaaf is het dan om dit samen met een vriendin mee te maken op reis. Na een korte introductie stijg je met een klein propellervliegtuigje tot ongeveer drie kilometer hoogte. Daar wordt de schuifdeur opengetrokken en is het moment daar dat jouw knikkende knieën over die rand moeten. Veel tijd om je zonden te overdenken heb je niet, want al snel heeft de vlieginstructeur de sprong ingezet. Met een enorme snelheid val je meters naar beneden. Dat gevoel is onbeschrijflijk . Maar vanaf het moment dat de parachute uitgaat, kan het genieten pas echt beginnen. Vanaf deze vipplaats heb je het mooiste, beste en meest indrukwekkende uitzicht over heel Kaapstad. De oceaan, de stad en de Tafelberg: je kunt het allemaal zien.

Je leven aan een draadje

Je kunt ervoor kiezen om in Chersonissos of Scheveningen te bungeejumpen, maar je kunt het ook gelijk goed doen en de – toentertijd nog – hoogste van de wereld pakken. En waarom zou je voor minder (meters) gaan. Bij Tsitsikamma kun je van de Storm River Bridge afspringen. Als we het dan toch over een adrenaline boost hebben, mag deze activiteit niet ontbreken. Wat een feestje maken de mannen van Face Adrenalin ervan. De muziek en vrolijk en ontspannen sfeer zorgden ervoor dat jij je zo op je gemak voelt, dat je jouw leven volledig in hun handen legt. Na afloop kun je ervoor kiezen om nog een video en je foto’s te kopen. Een aanrader, want als ik de beelden niet had, zou ik niet geloven dat ik ooit van die brug ben gesprongen!

Trosteer de hangbrug

Heb je nog niet genoeg adrenaline gevoeld na jouw bungee jump? Ga dan ook de omgeving van Tsitsikamma ontdekken! Het is namelijk ook een fantastische plek om te wandelen. Tsitsikamma is het oudste kustpark van Zuid-Afrika. De naam Tsitsikamma betekent ook wel ‘plaats van veel water’ en daar is niet veel aan gelogen. Het water van de Indische oceaan slaat met grof geweld tegen de steile rotswand. Boven de Storm River Mouth hangt een grote, ietwat wiebelende, hangbrug met houten planken. Met lichtelijk klamme handjes heb ik de brug getrotseerd, maar het is het meer dan waard: het mooie uitzicht over de zee en het indrukwekkende geluid van dat enorme water. Voor en na de brug kun je toffe wandeltochten maken, dus je bent bijna verplicht om de burg te trotseren. Een hangbrug klinkt dan misschien niet heel avontuurlijk, maar daar denkt jouw hartslag vast anders over.

Ben je toe aan een wat meer ontspannen reis door Zuid-Afrika. Lees hier wat je nog meer kunt doen!

Het liefst zou ik elke dag een nieuwe plekje op de wereld ontdekken. Of dit nu in Haarlem, Zuid-Afrika of Kroatië is. Zolang mijn camera en favoriete gezelschap er maar bij zijn! Naast reizen heb ik een grote liefde voor muziek, fotografie en alles waar water bij komt kijken – zonder snorkel ga ik niet op reis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.