Vive Le Voyage

3x waarom jij Den Bosch niet mag overslaan!

Den Bosch

Den Bosch, of zoals de Bosschenaren zeggen; ’s-Hertogenbosch’. Een stad die veel te bieden heeft maar wat is dat eigenlijk? Wij hebben Den Bosch bezocht en hebben voor jou onze top drie gemaakt.

Lees ook de top zeven culinaire hotspots in Den Bosch!

Terrasje pikken in de Uilenburg 

Een bezoek aan ’s-Hertogenbosch mag niet voorbij gaan zonder een heerlijk biertje te drinken op het terras in één van de leukste buurten in het historische centrum van de stad. We hebben het over de Uilenburg. Van oorsprong is het een wijk die tussen de jaren zestig en zeventig compleet vervallen is, maar waar tegenwoordig de leukste restaurantjes en cafés van de stad zitten. De Binnendieze die sierlijk door de wijk kronkelt zorgt voor een rustig en vertrouwd gevoel.

Dit merken wij dan ook meteen op het moment dat wij de Uilenburg binnenlopen. De nazomerse zonnestralen dalen neer op de vele terrasjes. We nemen plaats bij één van de vele cafés. Al snel staat er een biertje voor ons klaar en terwijl er een koel briesje over het terras vloeit genieten we van de drukte in het historisch centrum van Den Bosch.

Den Bosch

Varen door de Binnendieze

De Binnendieze van Den Bosch biedt de uitgelezen kans om de stad eens van een andere kant te zien. Vanaf ons biertje in Uilenburg hoppen wij op de boot voor een rondvaart door de stad. Met een klein gezelschap beginnen we met varen. De oude Bossche schipper verteld met veel passie over zijn stad en de vele bezienswaardigheden die voorbij komen. Merkbaar is de invloed van de Bossche kunstenaar Jheronimus Bosch die zijn ziel als het ware heeft achtergelaten in stad. Terwijl de schipper blijft vertellen, dwalen onze gedachten af naar de mooiste verborgen plekjes van de stad. Een rondvaart in de Binnendieze is een absolute aanrader. Het brengt een nostalgisch en haast melancholisch gevoel naar boven.

Den Bosch

Bossche bollen bij Jan de Groot

De Bossche bol staat voor alles wat Den Bosch te bieden heeft. Het is verre weg de bekendste en beste lekkernij van de stad. Wij zijn op weg naar Banketbakkerij en Lunchroom Jan de Groot, volgens vele de ware specialist op het gebied van de Bossche bol.

Hartelijk worden we ontvangen in de hippe en trendy lunchroom van Jan de Groot. Al snel worden we afgeleid door het enorme assortiment aan gebak, maar we herpakken ons zelf. We hebben namelijk een missie en dat is de Bossche bol. In Den Bosch wordt er niet gesproken van een Bossche bol maar een Sjekladebol wat waarschijnlijk chocoladebol betekent. Terwijl we beginnen aan de grote en goed gevulde Bossche bol merken we dat deze absoluut voldoet aan alle verwachtingen. Een bijzonder lekker stuk gebak dat niet overgeslagen mag worden.

Den Bosch

Wij zijn helemaal gek van Den Bosch. Wacht niet met een bezoek aan deze veelzijdige stad! Zien wij jou snel?

Dit blog is geschreven door gastbloggers Jeroen Borghs & Daan de Kraay, studenten van de opleiding Toerisme aan NHTV Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.