Vive Le Voyage

Cheers! Top 5 wijnbars in Utrecht

Wijnbars in Utrecht

Wijnliefhebbers opgelet! Als Utrechter deel ik mijn favoriete wijnbars in Utrecht. Een wijnbar is de beste plek voor vrijdagmiddagborrels met collega’s, voor een gezellige date of voor ‘een wijntje’ met vriendinnen. Zelfs als je zin hebt in een goed glas wijn terwijl je een boek leest of nog even je werk buiten de deur af wilt maken onder het genot van een wijntje. Wijnbars are heaven! Hier komen ze voor Utreg m’n stadsie.

1. Piatto

Goede wijnen, check. Lekkere borrelplank, check. Gezellige sfeer, check. Piatto has it all! De Pinot Grigio is een aanrader, maar het personeel geeft je ook graag tips. Piatto’s Antipasti plank is een feestje op tafel. Dat geldt ook voor de Vitello Tonnato Sottosopra, een omgedraaide vitello tonnato met verse tonijn en kalfsmayonaise.

Zit je vol van al het lekkers? Achter in de zaak vind je een lounge met schommels om de wijn en hapjes eraf te schommelen. Een eyecatcher van Piatto is het glaskunstwerk met de kleuren blauw en groen.

Wijnbars in Utrecht

Piatto: Vredenburg 34, Utrecht

2. VinVin

Mogen we nog een glaasje van dezelfde wijn?”, vraagt het gezelschap naast ons. De eigenaar antwoordt “die is op, leuk toch zo kun je lekker verschillende wijnen proberen.” Bij VinVin wordt een doosje van een soort wijn ingekocht en als het op is, dan is het op. Op de grote krijtwand, die gelijk je aandacht opeist als je binnenwandelt, zie je de wijnen die op dat moment tot het assortiment behoren. Maar veel liever neemt het personeel de tijd om te vragen wat je lekker vindt, zodat ze je wijnen kunnen laten proeven.

Het is gezellig klein bij VinVin, waar je kunt kiezen voor een plekje aan een hoge tafel of een laag plekje bij het raam. Wijn drinken bij VinVin is ook erg leuk met het geluid van een live bandje op de achtergrond.

Wijnbars in Utrecht

VinVin: Predikherenstraat 19, Utrecht 

3. Zies

Wijn gaat hand in hand met lekker eten. Zies is een van de wijnbars in Utrecht, waar ze dat goed begrepen hebben. Ze nemen de keuzestress weg door je te verrassen met een goede wijn. Wat betreft het eten: de borrelplank is uniek en elke keer anders. Zo at ik onder andere octopus, mosselen en artisjok.

Op de eerste foto is te zien dat Zies een gezellig interieur heeft, maar je kan ook bij het raam gaan zitten voor uitzicht op het levendige plein het Ledig Erf. Oh, en Zies is ook een boetiek hotel.

Wijnbars in Utrecht

Zies: Twijnstraat 58, Utrecht

4. Lefebvre

Klein maar fijn is de wijnbar Lefebvre, waar je ’s zomers plaatsneemt op het terras om het stadse leven rondom de Neude te bekijken. Binnen raak je niet uitgelezen door de spreuken die op de wand geschreven staan. Verder heeft Lefebvre natuurlijk top wijnen en voor de ‘niet-wijn-drinkende’ mannen onder ons, ook de bieren zijn hier goed.

Lefebvre: Neude 2, Utrecht

5. Rubens Proeflokaal

Sla de deur open en je hebt het gevoel Ruben’s woonkamer binnen te lopen. Rubens Proeflokaal is een hele andere variant van wijnbars in Utrecht. Het heeft meer iets weg van een donkerbruine kroeg. Een blonde Utrechtse barvrouw met een Spaanse bloem in ’t haar regelt de wijnproeverijen, terwijl haar collega bij ons komt zitten om onze wijnvoorkeur te bespreken. Het is een beleving op zich, maar wel een hele leuke waarbij je teruggaat in de tijd.

Rubens Proeflokaal: Nieuwegracht 197, Utrecht

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

2 Comments

 1. Jenny

  31 mei 2017 at 22:30

  Sfeervolle adresjes! Goed om te weten ;)

  • Demi Bokern

   7 juni 2017 at 19:39

   Leuk Jenny! Ben benieuwd wat je van alle lekkere wijntjes bij de sfeervolle adresjes gaat vinden:) Proost!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.