Vive Le Voyage

Top 4 Europese eilanden op mijn reis wishlist

Ik ben gek op reizen naar verre oorden, maar ook Europa heeft een hele hoop mooie bestemmingen die ik op mijn wensenlijstje heb staan. Uiteraard staan hier ook een aantal ‘standaard’ citytrips op naar Londen, Praag, Berlijn etc, maar juist de minder ontdekte gebieden in Europa maken mij erg nieuwsgierig en dan met name de eilanden:

De Azoren – Portugal

Deze eilandengroep ligt midden in de Atlantische oceaan en wordt gekenmerkt door mysterie en vulkanisch gesteente. Het is niet mega bekend en dat is deels de charme van die eiland. Als natuurliefhebber kijk je hier je ogen uit. Het landschap bestaat uit hoge bergen, geisers en warmwaterbronnen, kratermeren met prachtige groene en blauwe kleuren en intens groene heuvels.
Maar ook de dorpjes en stranden op de Azoren zijn prachtig en de eilandengroep telt een aantal geweldige surf- en duikspots.

Sardinië – Italië

Ik hou van Italië! haha, dat voorop gesteld. Maar dit eiland heeft een bijzonder karakter, prachtige witte stranden en een azuurblauwe zee, net alsof je op de Malediven bent, en een enorm rijk verleden. Het eiland is bezaaid met overblijfselen uit de tijd van Romeinse, Spaanse en Arabische overheersers, werkelijk prachtig. Hou jij wel van een feestje?  De inwoners van Sardinië zijn dol op feesten! Jaarlijks zijn er ruim 1500 terugkerende traditionele festiviteiten waarvan het Sardijnse carnaval in februari het bekendste is.

Krk – Kroatië

Verbonden met het vasteland via een 1309 meter lange brug vind je het mooiste eiland van Kroatië, Krk. Dit eiland heeft alles! Prachtige baaien, indrukwekkende natuur, watervallen, rostformaties, gezellige stadjes en een prachtig groen mediterraand landschap.

Corsica – Frankrijk

Ik ben niet dol op Frankrijk maar dit eiland, hoewel onderdeel van Frankrijk, is erg verschillend van het vasteland. De mensen zijn temperamentvoller, hebben een ander levensritme en het dagelijkse leven is nog niet erg aangetast door toerisme.  Op Corsica vind je een aantal geweldige oude stadjes zoals hoofdstad Ajaccio (geboortestad van Napoleon), Bastia met haar indrukwekkende haven en Bonifacio, een wirwar van straatjes en kleine huisjes gebouwd bovenop een 80 meter hoge rotsmassa. Daarnaast is het eiland een waar wandel-walhalla, je vindt hier meer dan 1500 wandelroutes door de prachtige natuur en langs bijzondere archeologische opgravingen.

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.