Vive Le Voyage

Trick Eye Museum in Seoul

Trick Eye Museum in Seoul

Het Trick Eye Museum in Hongdae is het leukste museum in Seoul. Bij een bezoek aan Seoul mag dit museum absoluut niet ontbreken. Het is een kunstgalerie waar elk kunstwerk van 2D is gemaakt, maar het de illusie van 3D weergeeft. Als bezoeker bekijk je niet alleen de schilderijen, maar interacteer je ook met de schilderijen. Zet jezelf neer in het schilderij en het lijkt alsof je onderdeel bent van het kunstwerk.

Trompe-L’oeil techniek

Het museum is een kunstgalerie met schilderijen gemaakt met behulp van de ‘Trompe-L’eoil’ techniek. Trompe-l’oeil is een schildertechniek die bedrieglijk realistisch aandoet. Het betekent letterlijk bedrieg het oog, of gezichtsbedrog.

Lachen, gieren, brullen met je fotocamera

Fotocamera’s zijn toegestaan in het Trick Eye museum. Het museum geeft zelfs een aantal tips voor het maken van de beste foto’s. Ik heb de grootste lol gehad bij het maken van de foto’s. Op een gegeven moment lag ik op de grond, zodat het op de foto lijkt dat een haai ons eet. Neem dan ook de tijd om foto’s te maken in het Trick Eye Museum.

Openingstijden en entree

Het museum is van 09.00 tot 21.00 uur open. De entree is €11,70 (15.000 won). Kinderen onder de 18 jaar betalen €9,36 (12.000 won).

Het Trick Eye museum bevindt zich in de bruisende wijk Hongdae! Deze wijk staat bekend om haar stedelijke kunst en Indie muziek cultuur. Tip: combineer het museum bezoek met één van de vele karaoke bars in Hongdae.

Trick Eye Museum 6

Trick eye museum 1

Trick Eye Museum 4

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.