Vive Le Voyage

Hawaii: de definitie van een tropisch paradijs

Azuurblauw water, prachtige witte stranden en overal kleurrijke bloemen… Hawaii is hét paradijs voor elke natuurliefhebber. Klinkt goed, niet waar? Lees snel verder om te ontdekken waarom het tropische paradijs Hawaii zeker een bezoekje waard is!

Eerst een stukje vliegen

Oké, ik geef het toe, het is wel een stuk vliegen. Maar wanneer je na zo’n 19 uur vliegen vanuit Amsterdam eindelijk land in Honolulu ben je de hele vliegreis gelijk vergeten. Je krijgt een lei (bloemenketting) omgedaan door een Hawaiiaanse gastvrouw die je vriendelijk begroet: aloha malihini! Je weet het, je vakantie is begonnen. Nadat je je koffers hebt verzameld zet je je eerste stap in de Hawaiiaanse buitenlucht… De geur van de hibiscusbloem komt je tegemoet. Heerlijk!

Het prachtige eiland ontdekken

Je besluit dat je meer van het eiland wil ontdekken. Wandelen naar Diamond Head klinkt als een goed idee. Diamond Head is een gigantische krater die lang geleden is ontstaan door een vulkaanuitbarsting op het eiland. Nu is het een oriëntatiepunt van waar je over het prachtige eiland uit kan kijken. Na deze intensieve tour rust je lekker uit op het prachtige en wereldberoemde Waikiki beach. Je begint trek te krijgen en je besluit dat je een heerlijke poke bowl gaat bestellen bij Aloha Cones. Je hebt gelezen dat Aloha Cones een prijs heeft gewonnen voor de beste poke bowl van Honolulu. Mooi meegenomen!

De hele dag genieten

De avond valt, maar dat betekent niet dat de Hawaiianen ook gaan slapen. Welnee, er is s’ avonds genoeg te doen. Het Hard Rock Café Honolulu klinkt voor jou als muziek in de oren. Je bestelt een Big Kablue-na en geniet van de muziek. Je droomt alweer over de volgende dag waar je nog veel meer gaat ontdekken van dit prachtige eiland!

Klinkt dit als een perfecte vakantie voor jou? Dan is een bezoek aan Hawaii zeker de moeite waard!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.