Vive Le Voyage

Vaar naar het legendarische Capri

Het legendarische eiland Capri ligt in de baai van Napels. Het is één van de meest populaire bestemmingen van de Italiaanse provincie Campania. Kom genieten van de magische schoonheid van dit Mediteraanse bergachtige eiland. Capri heeft een grillige kustlijn met indrukwekkende steile kliffen en is omringd door een azuurblauwe zee. Waar je ook gaat er is altijd een adembenemend uitzicht in de buurt. Pak de ferry vanaf Napels of Sorrento en binnen een uur vaar je de haven van Marina Grande binnen.

Tip: Koop een fles limoncella gemaakt van citroenen van Capri

De twee dorpen van Capri, Capri & Anacapri

De levendige hoofdplaats is Capri-stad. Deze ligt een stuk hoger en is bereikbaar met een kabelspoorweg (Funicolare) vanuit Marina Grande. Het plein, met uitzicht over zee heet La Piazetta. Dit is altijd het middelpunt van het leven op het eiland geweest. Vroeger een marktplein nu een trendy ontmoetingsplek waar je beroemdheden kunt spotten op één van de vele terrassen. Neem vanuit de haven van Marina Grande de kabelbaan trein. In nog geen drie minuten sta je op dit gezellige plein. Houd je van winkelen? loop dan een stukje verder en volg de Corso Vittorio Emanuele en de via Camerelle. Vergaap je aan de etalages van de designer winkels en juweliers. Capir is beroemd om zijn handgemaakte sandalen. Laat een paar op maat maken bij een schoenmaker.  De traditie van het parfum maken op Capri dateert uit de 15e eeuw. Een fles ambachtelijk gemaakte parfum is een heel fijn souvenir. Vergeet niet de Torta Caprese te proeven.

Anacapri is de tweede plaats op het eiland en een tegenhanger van het drukke Capri-stad. Dit veel rustigere dorpje ligt nog hoger dan Capri-stad.  Het is heerlijk om door het mooie historische centrum te slenteren. Dwaal door de straten en steegjes en over de pleintjes. Let op de traditionele ton vormige daken van de huizen. Neem vanaf Anacapri de stoeltjeslift naar Monte Solaro (589 meter), de hoogste berg van Capri. Hier heb je het mooiste panaroma uitzicht over het eiland, de baai van Napels en de Amalfi kust.

Geniet op fotogeniek Capri

Grotta Azurra, bezoek de meest bekende attractie

Deze natuurlijke zee grot is ongeveer 52 meter lang en 30 meter breed. Het bezoeken van de grot kan met een boot vanuit de haven van Marina Grande. Je gaat de grot in per kleine roeiboot aangezien de opening maar een meter hoog is. Ga in de ochtend dan zie je de meest spectaculaire reflecties van het licht. De azuur blauwe kleur van het water in de grot wordt veroorzaakt door zonlicht dat door een holte onder water reflecteert in de grot.

Faraglioni: bewonder Stella, Faraglione die Mezzo & Faraglione di Fuori

Faraglioni is een uitzichtpunt vanwaar je drie enorme rotspunten in zee kan zien. Gelegen vlak voor de zuidelijke kust van Capri. Elke rots heeft een naam gekregen. Stella is nog verbonden aan het land. Vervolgens zie je Faraglione di Mezzo, deze rots is gescheiden van de eerste rots door een stuk zee. Als laatste is er de rots  Faraglione di Fuori of Scopolo.

Ga naar Faraglioni

Via Krupp, wandel van Capri-stad naar Marina Piccola

Het wandelpad leid je langs de steile rotsen die de zuidkant van Capri-stad met Marina Piccola verbindt. Marina Piccola is een kleine haven. Het pad heeft acht haarspeldbochten en een hoogteverschil van ongeveer 100 meter. De Duitse staalmagnaat Friedrich Krupp liet het pad tussen 1900 en 1902 aanleggen. Ontwerper is de Napolitaanse architect Emilio Mayer. In Marina Piccola lag Krupp zijn schip voor anker. Door de realisatie van het wandelpad kon hij makkelijk vanuit zijn hotel naar zijn schip lopen. Onderweg passer je het klooster San Giacomo en de Tuinen van Augustus. Raak betoverd door de schitterende uitzichten tijdens je wandeling over dit kunstige pad.

Adembenemende uitzichten langs Via Krupp

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.