Vive Le Voyage

Venetië, maar dan anders

Lokale kinderen in Venetië

Een krioel van Japanse toeristen, slenterend door de kleine straatjes van de stad. Fotograferende mensen die met 35 graden achter een gids aansjokken. Lokale bewoners vangen de vracht op die per boot gevoerd wordt en lokken toeristen een verse vis te komen eten of een echt Italiaanse koffie te proeven. De zon is fel en het water heeft een turquoise kleur. Honderden gondels varen door de smalle rivier.

Venetië; de stad die borrelt, viert, beweegt en ziet. Waar de liefde ontstaat en familie deelt. We zijn eigenlijk niet zo van het massatoerisme. Het liefst rennen we het doolhof uit op zoek naar een rustige, open plek. Zo vonden we het oudste boekenwinkeltje ter wereld, fietsten we, op een 20 minuten verder gelegen eiland, langs het strand en dronken we cappuccino in een lokale bar. Naar onze mening een fantastische stad, als je verder weet te kijken.

Cappuccino in Venetië

Cappuccino drinken in een klein lokaal barretje

Oude straat in Venetië

Een oude straat waar het oudste theehuisje van Venetië zit verstopt

Lokale fruitmarkt in Venetië

Een lokale fruitmarkt in Venetië met heerlijke aardbeien

Venetiaanse huizen

Kleurrijke Venetiaanse huizen en een sierlijke brug

Gondels in Venetië

Gondels toeristen door de straten van Venetië

Oudste boekenwinkeltje in de wereld

Het oudste boekenwinkeltje in de wereld, waar een grijze oude man zijn passie deelt

Het ontdekken van onbekende plekjes in de wereld prikkelen mij om op avontuur te gaan. Het proeven van nieuwe gerechten en lokale producten en daarnaast het leren kennen van een nieuwe cultuur, inspireren mij. De wereld heeft ons zoveel te bieden en daar wil ik achter komen door te reizen, zowel binnen als buiten Europa. Het liefst reis ik met een backpack en overnacht ik bij locals om de echte authenticiteit van een bestemming te leren kennen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.