Vive Le Voyage

Reis je naar India? Dit moet je weten voor je visumaanvraag!

Visum voor India, vraag 'm online aan binnen 15 minuten

Staan het wereldwonder Taj Mahal, puntige Himalaya-gebergte, tropische Goa, Bengaalse tijger, kleurrijke gezichten en oranje kleding van het Hindoeïsme in India op je te wachten? Ticket geboekt, reis gepland en koffer nog net niet gepakt? Vergeet je visum voor India niet! In tijden van digitalisering is de visumaanvraag ook online mogelijk. Geen afspraak meer bij de ambassade, maar 24 uur per dag voor €109,95 je e-visum voor India binnen vijftien minuten aanvragen. En binnen vier werkdagen heb jij een ongelezen e-mail in je inbox: je visum. Uitprinten en je reis naar India kan beginnen! Wij geven je graag wat tips & tricks voor je visumaanvraag.

Visum voor India, vraag 'm online aan binnen 15 minuten

1. Alle Nederlanders die naar India reizen hebben een visum nodig

Een backpacker of luxere vakantieganger, een man of vrouw in pak op zakenreis en iemand die stralend thuiskomt na een medische reis. Kortom, alle Nederlanders die naar India reizen hebben een visum nodig. Ook (de kleinste) kinderen. Je vraagt het e-visum aan voor een verblijf van maximaal zestig dagen, die je kunt opknippen in twee bezoeken. Dus kom je per boot of vliegtuig aan in India, maar ben je ook nieuwsgierig naar Nepal? Dan reis je van Nederland naar India, van India naar Nepal en van Nepal weer terug naar India. Zo reis je twee keer India binnen. Reis je voor medische doeleinden dan mag je India zelfs drie keer binnen reizen op hetzelfde visum. De tijd waarin je niet in India bent, wordt wel meegeteld met de zestig dagen van je visum. 

Er zijn drie verschillende e-visa voor India. Deze kan je per kalenderjaar twee keer aanvragen:

  • eTourist voor toeristische doeleinden;
  • eBusiness voor zakelijke doeleinden;
  • eMedical voor medische doeleinden.

Good to know: op het Indiase vliegveld krijg bij het e-visum gratis beltegoed en 50 MB data. Scheelt een hoop handen-en-voeten-werk. 

Visum voor India, vraag 'm online aan binnen 15 minuten

2. 30 dagen, 90 dagen en 180 dagen: help, wanneer is mijn visum geldig?

Een e-visum aanvragen doe je vanaf maximaal negentig dagen voor je aankomstdatum in India. Vervolgens moet je ingevulde aankomstdatum niet meer dan dertig dagen afwijken van de daadwerkelijke aankomstdatum. Vanaf het moment dat jij je India visum hebt ontvangen is deze 180 dagen geldig. Oh, en je paspoort dient minimaal zes maanden geldig te zijn bij aankomst in India. Heb je het allemaal nog op een rijtje?

Let op: raak jij na je visumaanvraag en voor je vertrek naar India je paspoort kwijt? Dan vraag je natuurlijk een nieuwe aan. Vergeet dan niet ook opnieuw een visum voor India aan te vragen. 

Visum voor India, vraag 'm online aan binnen 15 minuten

3. Vraag een fysiek visum aan bij een verblijf langer dan 60 dagen

Ga je studeren, stage lopen, wonen of (vrijwilligers)werken in India? En verblijf je hierdoor langer dan zestig dagen in het land? Excuus, maar dan reis je eerst naar een van de Visa Application Center in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag voor een fysiek India visum. Er zijn veertien verschillende fysieke visa voor India met elk zijn eigen kenmerken. Om je een indicatie te geven: zo’n sticker voor in je paspoort kost voor een toerist €116,51 en voor een zakenreiziger €135,15. Ja, duurder dan een e-visum maar wel geldig tot negentig dagen. 

Tip: lees meer over de verschillen tussen de visa, met daarbij de voordelen van een e-visum voor India.

Visum voor India, vraag 'm online aan binnen 15 minuten

4. Geen stress! Vraag je visum voor India ook met spoed aan

Een last minute reis naar India? Stom, je visum vergeten aan te vragen? Of moet je door redenen met spoed naar India? Vraag je e-visum dan met spoed aan. Dit doe je simpelweg door het aanvraagformulier in te vullen en het vakje met ‘spoed’ aan te vinken. Je betaalt €5,00 meer en in 90% van de gevallen ontvang je hem de volgende dag al in je mailbox. 

Let op: je visum wordt handmatig behandeld door de Indiase Ministry of Home Affairs. Wanneer het topdrukte is, krijgt je visum geen voorrang. Er is dus een mogelijkheid dat het langer duurt. Kortom, hoe eerder hoe beter. 

5. Be prepared! Houd deze informatie bij de hand voor je India visumaanvraag

Je reist het land niet zomaar binnen, want voor je visumaanvraag voor India heb je heel wat informatie nodig. Uiteraard heb je een kopie of foto van je paspoort en pasfoto nodig. Deze upload je na de betaling via een link in je mail. Wacht hier niet te lang mee, want dan ontvang jij je visum ook pas later. Reis je voor zaken naar India? Dan dien je ook een kopie of foto van je visitekaartje mee te sturen. 

Visum voor India, vraag 'm online aan binnen 15 minuten

Ze zijn ook nieuwsgierig naar je aankomst- en vertrekdatum inclusief lucht- of zeehaven, reisdoel, reisroute en eerste verblijfplaats. Wil jij juist op de bonnefooi reizen of heb je nog geen idee hoe de start van je reis eruit ziet? Boek dan een accommodatie via Booking.com die je tot 24 uur voor aankomst kunt annuleren. Doe dit wel bij de grote hotelketens en niet bij een lokale familie met drie kamers. Denk ook vast na over je reisverleden van de afgelopen tien jaar. Heb je nou als een gek gereisd en passen ál die landen niet in het invulvakje? Ga dan in ieder geval voor de landen buiten Europa, want daarvan heb je de stempels in je paspoort staan. 

Let op: bij aankomst in India moet je kunnen aantonen dat je het land weer verlaat. Hiervoor heb je het ticket van je terugvlucht nodig. 

Vergeet deze gegevens niet voor het invullen van het aanvraagformulier

Je bent nog niet klaar! Want ook deze informatie moet je bij de hand hebben voor het online aanvragen van je India visum:

  • Contactgegevens: e-mail, telefoon en adres;
  • Paspoortgegevens, eventueel ook tweede paspoort;
  • Gegevens van de persoon in geval van nood;
  • Gegevens van je ouders: naam, geboortedatum en geboorteplaats;
  • Gegevens partner indien je getrouwd bent;
  • Opleidingsniveau en huidige beroep;
  • Werkgeversinformatie: werk je momenteel niet? Dan geef je de voormalige werkgeversinformatie op. Heb je nog nooit gewerkt of studeer je nog? Dan pak je de werkgeversinformatie van je vader erbij. 

Good to know: via het aanvraagformulier vraag je ook gemakkelijk voor medereizigers een visum aan. 

Voor een samenvatting bekijk je deze video over de visumaanvraag voor India:

Heb je nog vragen over het aanvragen van je visum voor India? Stel ze hieronder!


Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is geschreven door de redactie van Vive Le Voyage, in samenwerking met een externe partner.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.