Vive Le Voyage

Visum Myanmar

Is een visum voor Myanmar makkelijk te verkrijgen? Ja, zeker als je je aanvraag online indient bij een visumbureau! VisumBuitenland is een professioneel en betrouwbaar visumbureau. Via de website kun je gemakkelijk online een visumaanvraag indienen. De eerste stap is het invullen van het online aanvraagformulier. Wanneer het formulier helemaal is ingevuld, kan de betaling worden uitgevoerd. Na het voldoen van de kosten wordt gevraagd een pasfoto van de reiziger te uploaden (dit mag ook een selfie zijn) en het enige wat daarna nog nodig is, is wachten tot de bevestiging van toekenning per e-mail wordt toegestuurd.

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan om het visum voor Myanmar online aan te kunnen vragen:

  • De reiziger moet volgens het paspoort waarmee hij/zij reist de nationaliteit hebben van een land dat in aanmerking komt voor de online aanvraagprocedure, waaronder Nederland en België.
  • Het paspoort van de reiziger moet bij aankomst in Myanmar nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
  • Op het moment van aanvragen van het visum moet er al minimaal één overnachtingsadres bekend zijn, aangezien deze moet worden ingevuld in het digitale aanvraagformulier.
  • Bij aankomst in Myanmar moet men al in het bezit zijn van een ticket voor de door- of terugreis.
  • De bevestiging van toekenning van het visum wordt per e-mail toegestuurd.
    Het is erg belangrijk dat de reiziger deze bevestiging – ook wel Approval Letter genoemd – print (A4 formaat, in kleur of zwart-wit) en meeneemt op reis. Het is verstandig de kopie van de bevestiging van toekenning samen met het paspoort te bewaren in de handbagage, zodat deze te allen tijde kan worden overhandigd indien hierom gevraagd wordt door de autoriteiten van Myanmar.
  • Het is alleen toegestaan Myanmar in- en uit te reizen via de toegestane aankomst- en vertreklocaties.
  • Het visum kan slechts eenmaal worden gebruikt; bij het inreizen van Myanmar wordt het visum direct afgestempeld. Wel is het altijd mogelijk een nieuw visum aan te vragen.

Geldigheid van het visum

Het toeristenvisum heeft een geldigheidsduur van 90 dagen. Gedurende deze 90 dagen mag men maximaal 28 aaneengesloten dagen in Myanmar verblijven. Deze maximale verblijfsduur van 28 dagen geldt ook als men pas op de 90e dag na toekenning in Myanmar aankomt; het is dus mogelijk na het aanvragen van het visum nog te schuiven met de definitieve aankomstdatum. Het visum mag maximaal één keer worden gebruikt.

Bespaar tijd en energie

Het is ook mogelijk het visum zelf te regelen. Nederlandse en Belgische reizigers moeten daarvoor een afspraak maken bij de ambassade in Brussel (in Nederland is er geen ambassade van Myanmar). Houd er dus rekening mee dat dit meer tijd en energie in beslag neemt.

Zelf regelen

Als je het zelf wilt regelen dan kan dit via de ambassade in Brussel of Berlijn. Hou er rekening mee dat dit veel meer tijd en energie in beslag kan nemen. Daarnaast dien je zelf naar de ambassade te gaan om het te regelen.

Ben je langer op reis en kan je het visum niet vanuit Nederland regelen, dan raad ik je aan om het via de ambassade in Bangkok te doen. In twee werkdagen kan je visum geregeld worden.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.