Vive Le Voyage

Werelddierendag 2015 – De favoriete momenten met dieren van onze bloggers!

Speciaal voor Werelddierendag delen onze bloggers vandaag hun favoriete dierenervaring.
Lees en geniet, want laten we eerlijk zijn: wie houdt er niet van dieren?

Marieke over tijgers in India

India was zeker niet de eerste bestemming waar ik aan dacht om tijgers te gaan spotten in het wild. Maar met een kans van 75% kun je ze zien in Ranthambore National Park in Noord India.  Hier heb ik mijn eerste tijger ooit gespot! Tip: geef je over aan het bijgeloof in India  “Een tijger zal je nooit aanvallen als je hem aankijkt” en dan is het gegarandeerd ultiem genieten zonder angst!

tijger in India

Laura over snorkelen met dolfijnen

Toen ik naar Curaçao ging was één ding op voorhand duidelijk: ik ging zwemmen met dolfijnen. Maanden voor vertrek had ik al gereserveerd. Ze doen dan allerlei kunstjes en geven je kusjes. Ontzettend leuk, maar niet zo leuk als het einde: snorkelen! Wie durfde mocht nog de laatste tien minuten met ze snorkelen. En bofte ik even, weinig mensen durfde, dus ik kon los. Bril op, adem in, onder duiken en samen zwemmen met een dolfijn. Ze keek mij aan en volgde mij overal. Had ik geen adem meer, dan ging we samen naar het oppervlak en weer zo snel mogelijk kopje of kontje onder ;-) Het contact dat je op zo een moment met dat dier hebt is fantastisch en niet te beschrijven.

Zwemmen met Dolfijnen

Isabel over Orang Oetangs in Borneo

Ik houd van orang-oetans. Ze zijn fascinerend omdat ze veel gelijkenissen vertonen met de mens. Uren kan ik genieten van orang-oetans, bijvoorbeeld hoe een moeder haar baby verzorgt of hoe de ze met elkaar aan het spelen zijn. Dit zijn mooie momenten, omdat je de liefde en speelsheid voelt. In het rehabilitatie centrum van Sepilok heb ik meerdere orang-oetans mogen bewonderen. Het is een aanrader voor iedereen die naar Sabah in Borneo gaat om dit centrum te bezoeken!
De hoogtepunt van deze reis was het spotten van een orang-oetan in het wild. Drie weken lang had het team van Uncle Tan geen orang-oetang gezien en daar zat hij dan vroeg in de ochtend hoog in een boom. Wauw, dat ik dit heb mogen meemaken.
Orang oetangs

Leontien over Pinguïns spotten op Philipisland

Pinguïns zijn mijn favoriete dieren, echt met stip op nummer 1! En als je dan in Australië bent, dan moet je natuurlijk naar Philipisland. En dus gingen we op een ietwat winderige avond op pad. We kregen de tip op tijd te komen dan konden we een mooi plaatsje vooraan krijgen. Nou we zaten front row! Het duurde een tijd voordat de pinguïns terug kwamen uit zee om op zoek te gaan naar hun nestje in de duinen. Maar wat was het leuk!!! In kleine groepjes kwamen ze voorbij, al waggelend, hun jongen roepend vanuit de duinen. Een top avontuur! Ondanks de kou smolt ik weg. Helaas kan ik geen foto met jullie delen, aangezien het niet toegestaan was om de flits te gebruiken.
Tip: trek warme kleren aan, want het duurt lang voordat de pinguïns komen en zelfs in de zomer is het fris in het zuiden.

Mariska kwam in Alaska een Eland tegen

In Alaska’s grote natuurpark Denali reden we eind van de middag een rondje over een verlaten weg op zoek naar de perfecte zonsondergang. Opeens kwam dit prachtige dier, een echte Moose (eland), de weg oplopen. We hebben de auto stilgezet en een uur naast de weg zitten kijken naar dit vrouwtje. Een waanzinnige ervaring om dit dier in het wild van dichtbij te mogen meemaken.

Eland in Alaska

Demi op Safari in Malawi

Malawi en safari, deze combinatie maak je niet snel. Toch heb ik het in alle rust ervaren in Liwonde National Park. De voetstappen van een groep olifanten die mij vroeg in de morgen wekten. Ik stormde mijn tent uit en daar liepen ze, op twintig meter afstand. Maar ook het spotten van de nijlpaarden was één van de hoogtepunten. In een handgemaakte kano, samen met een Malawinese nijlpaarden-spotter ging ik de rivier over. Op zoek naar deze schattige, maar o zo gevaarlijke beesten.Tip: Ga op een avontuurlijke jeepsafari en ontmoet de Big Five!

Olifant in Malawi

Daniëlle over baby Walibi Mikey

Reis je door Australië kom je tientallen, dan niet honderden kangoeroes en walibi’s tegen. Helaas zijn vele gewond geraakt door een aanrijding of zelfs overleden. Gelukkig zijn er in Australië diverse organisaties die de gewonde kangoeroes en walibi’s helpen. Ik had het geluk om in een opvangcentrum baby walibi Mikey te ontmoeten. De moeder van Mikey is doodgereden door een auto. Mikey heeft de aanrijding overleeft en met de hulp van de verzorgers kan hij weer snel terug naar zijn vriendjes.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.