Vive Le Voyage

Winter in Antwerpen

In de winter een stad bezoeken is iets wat ik regelmatig doe. Na een aardig lijstje te hebben gevormd in de loop der jaren bezocht ik Antwerpen in december voor het eerst en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast werd! Ik ben gek op Belgische steden en heb altijd een zwak voor Antwerpen en de Antwerpse bevolking gehad maar ik was er gewoon nog nooit in de winter geweest. En ik moet zeggen dat Antwerpen in de winter een absolute aanrader is!

De grote markt

Een van de mooiste plekken in Antwerpen is de grote markt met zijn prachtige nostalgische huisjes en imposante stadhuis. In de winter is deze plek zeker de moeite waard om te bezoeken aangezien de markt volledig versierd is met lampjes. Het stadhuis vormt een waar spektakel met de honderden glinsterende lampjes die je tegemoet komen gefonkeld. Ook is het mogelijk om een kus te stellen onder de maretak in het bijzondere iglo kunstwerk IGLOO Mistletoe.

Antwerpen

 

De gezellige kerstmarkten

De winter in Antwerpen zal nog wel even aanhouden maar tot 8 januari zijn de gezellige kerstmarkten nog steeds te bezoeken. De markten zijn te vinden op de Grote Markt, Groenplaats, Suikerrui en Steenplein. Mocht je Antwerpen vanuit de lucht willen bekijken is dit mogelijk vanaf het super hoge reuzenrad dat bij Steenplein te vinden is. Ik met mijn hoogtevrees heb dit ritje ook durven maken dus voor ieder ander is geen excuus om dit over te slaan!

Winter Garten bij De Koninck Brouwerij

Het gebied rondom de Koninck Brouwerij is ontzettend leuk om te bezoeken. Op de gebouwen buiten staan grote kunstwerken geschilderd en er zijn ontzettend leuke winkeltjes te vinden zoals chocolatier Jitsk. Bij de Brouwerij zelf is het mogelijk om het hele brouwproces mee te maken aan de hand van 10 expositie ruimtes waar een interactieve tentoonstelling is. Bij de brouwerij is ook de Winter Garten te vinden. Hier is een loods omgetoverd tot gezellig bar waar natuurlijk de nodige De Koninck biertjes gedronken kunnen worden. Het leuke is dat dankzij dit pop-up café de ruimte gebruikt wordt en dus niet leeg staat. Wat ik veder ontzettend leuk vind, is dat er gebruik is gemaakt van veel bestaande materialen die omgetoverd zijn tot iets nieuws en een ander doeleind hebben gekregen.

Antwerpen

Tip!

Mocht je jezelf een keer willen verwennen en op zoek zijn naar een leuk en mooi hotel, dan is hotel Les Nuits een goede accommodatie voor jou! Het hotel ligt super centraal in de Lange Gasthuisstraat. Mocht je niet zo’n behoefte hebben aan een drukke dag, ontspannen in de ruime kamers van Les Nuits is ook zeker geen vervelende activiteit.

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.