Vive Le Voyage

Zon, Zee, Ameland!

Duinen Ameland

Wij Nederlanders reizen graag en vaak maar vergeten regelmatig pareltjes in eigen land. Wanneer heb jij voor het laatst één van onze waddeneilanden bezocht? Een heerlijke bestemming voor een dagje weg of je hele vakantie. Reis in deze blog met mij mee naar Ameland. Met de boot vertrek je vanuit Holwerd en ben je al in 45 minuten op het eiland. Een retourtje kost in het hoogseizoen € 14,80 p.p. Waai lekker uit aan dek en snuif de zilte zeelucht op.

Bezoek de dorpjes, markten en musea van Ameland

Ameland heeft vier mooie historische dorpjes. Bezoek een gezellige braderie, vrijmarkt of rommelmarkt welke tijdens het hoogseizoen regelmatig worden gehouden. Volg in Hollum een workshop mosterd maken bij molen “de Verwachting”. Heb je interesse voor antieke voertuigen, fietsen of mode en muziekinstrumenten uit vervlogen tijden? bezoek dan het Nobels Historisch Museum in Ballum. Een bezoek aan het Natuurcentrum is in Nes de moiete waard. Een aanrader is het blotevoetenpad. Verwonder je in Buren over zeer diverse strandvondsten van de jutters bij Landbouw-Juttersmuseum Swartwoude.

Vind een uniek souvenir op Ameland

Vind een uniek souvenir op Ameland

Tip: Bezoek op 2 augustus de spectaculaire demonstratie van de paardenreddingboot. Informeer bij het VVV.

Leer over het wad op Ameland

Ervaar de enorme rijkdom van het wad. Ga fietsen door de duinen, galoppeer over het strand of maak een wandeling. Wil je leren over wat je ziet maak dan een keuze uit de diverse excursie’s. Zwerf met een gids 2,5 uur over het wad tijdens de natuurbelevingstocht. Leer over het ontstaan van de Waddenzee, haar bedreigingen en de voedselketen. Samen ga je op zoek naar bodemdieren, krabben en vissen in de geul. Wil jij je strandbezoek meer inhoud geven? boek dan de strand-en schelpenexcursie. Langs de vloedlijn tref je van alles aan. Geven jou vondsten vaak aanleiding tot vragen? deze worden door de gids beantwoord. Heb je kinderen van ca. 4 tot 8 jaar doe dan samen met hun de spannende schat-excursie. Jullie gaan op zoek naar de verloren schat van de jutter in de duinen en op het strand.

Wat is het verhaal achter jouw vondsten?

Wat is het verhaal achter jouw vondsten?

Ameland is een surfwalhalla

Een eiland is natuurlijk de perfecte spot om je uit te leven met surfen. Gek genoeg is Ameland nog vrij onontdekt als surfspot. Ongelofelijk want je vind er hele schone brede stranden en volop wind. Je leest het goed hier heb jij dus alle ruimte om je favoriete sport te beoefenen, waar wacht je op? De golven variëren van 1 tot soms wel 5 meter. Of je nu wilt golfsurfen, kite-surfen, windsurfen of suppen het kan allemaal. Ben je beginnend of gevorderd de diverse surfscholen helpen je graag op weg met advies, lessen en materiaal.

Bedwing de golven op Ameland

Bedwing de golven op Ameland

Chillen op Festival Madnes

Ameland huisvest ieder jaar een ontzettend leuk 3-daags surf, skate & muziekfestival op het strand van Nes genaamd: Madnes. Ben je sportief, creatief en houd je van muziek dan is dit echt iets voor jou. Overdag kun je deelnemen aan sportieve workshops van skimboarden, branding raften en kiten tot blokarten. Heel fijn, je kunt materiaal testen op het gebied van watersport of laat je adviseren. Het programma cultuur bied je creatieve workshops zoals graffiti, pinstriping en fotografie. Hilarisch is de lachworkshop of twerkworkshop. Zoek een plekje in het zand en geniet van spectaculaire skateboard, skim en bmx stunts. Ga ’s avonds tot in de kleine uurtjes uit je dak tijdens het zeer diverse muzikale programma of in de silent disco. Overnachten doe je op camping StruupOord. Kom jij in 2017? Madnes is dan op 7,8 en 9 juli.

Kom genieten en ervaren op Madnes

Kom genieten en ervaren op Madnes

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.