Vive Le Voyage

4 keer de hipste barretjes in Boedapest

Barretjes in Boedapest

Ik trapte dit jaar af met een citytrip naar Boedapest! Een stad waar je volgens mij wel twee weken in kan doorbrengen. Zeker in de zomer.
Wat ik zo leuk vond aan Boedapest waren de vele hippe barretjes! Om deze barretjes te vinden moet je een beetje avontuurlijk zijn ingesteld, want zonder de kleine straatjes te ontdekken ga je deze barretjes niet goed vinden.
Hieronder een lijst met mijn 4 favoriete barretjes in Boedapest!

De Szimpla

Voor diegene die al eens een keer in Boedapest zijn geweest, zal dit geen onbekende naam zijn! Dit is typisch zo’n bar die je moet weten te vinden. In een achteraf steegje sta je opeens voor twee zwarte gesloten grote deuren. ‘Is dit het?’ denk je bij jezelf. Je loopt naar binnen en je komt in een walhalla voor gezelligheidszoekers. Stuk of 7 verschillende ruimtes, met graffiti op de muren, vele planten, veel verschillende bars en genoeg ruimte om jouw plekje te zoeken en hier de rest van de avond door te brengen.

9bar

Dit plekje was mijn favoriete ontbijtplekje! Veel keus uit aparte gerechtjes, heel aardig personeel en een gezellige omgeving. Het leuke van dit plekje waren de bijzondere cappuccino’s. Deze bar staat namelijk bekend om de kleine kunstwerkjes die ze in de cappuccino’s maken.

Mazeltov

Dit barretjes zit net zoals de Szimpla verstopt achter een grijze saaie muur. Zodra je binnenkomt waan je je in een sprookjesachtige omgeving, met vele planten en schattige tafels en stoeltjes. De kaart bestaat uit verschillende gerechten met veel vega opties. De meeste gerechten op de kaart zijn Israëlisch. Het is hier overigens wel aan te raden om te reserveren als je hier wilt avondeten.

Cafe Csiga

Het eten in dit barretje is niet per se heel bijzonder, maar als je van “hippie” houdt, dan zit je hier in het juiste tentje! Het personeel is easy going, de sfeer is relaxed en het cafe zelf is leuk ingericht met veel planten. Ik zou zeker aanraden om hier een drankje te gaan doen!

 

Nadat ik in 2011 terugkwam van mijn 9 maanden durende reis door Australië en Nieuw -Zeeland wilde ik meer. Sindsdien ben ik niet meer te stoppen en is mijn standaard verjaardagscadeau een vliegticket. Door mooie natuur wandelen, palmbomen en nieuwe culturen leren kennen maak je mij het gelukkigst. Hier deel ik mijn ervaringen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.