Vive Le Voyage

Een betoverende ervaring in Nepal

Van stupa’s tot de jungle en van de hoogste berg in de wereld tot de rikshaws; Nepal is een betoverend land! Er wordt vaak gezegd dat men naar Nepal gaat voor de bergen, maar terug komt voor de bevolking. Nepalezen hebben een hart van goud en delen met liefde hun laatste thee of portie Dal Bhat met je. Het woord Nepal staat ook wel voor Never Ending Peace And Love, wat ze absoluut bewijzen met hun gastvrijheid.

Ik heb vijf maanden in Nepal mogen wonen tijdens mijn stage, wat absoluut de grootste uitdaging van mijn leven is geweest. Van te voren werd ik al gewaarschuwd; de eerste weken zullen niet makkelijk zijn. Je gaat je afvragen waarom je naar Nepal gekomen bent en hoe je het ooit vijf maanden uit gaat houden. Ik dacht dat dit wel mee zou vallen, maar eenmaal in de taxi van Tribhuvan International Airport Kathmandu naar mijn hotel begreep ik het meteen. Ik werd overdonderd door alles wat er om mee heen gebeurde. De hectiek, de mensen, afgehakte geitenhoofden langs de weg, de warmte en de geuren. Ik had verwacht in een oase van rust terecht te komen, maar het tegendeel was waar. Meteen vroeg ik me af; hoe ga ik het hier vijf maanden vol houden? Zelf liep ik stage bij een Tour Operator en was ik werkzaam op kantoor en begeleidde ik tours. Al snel raakte ik gewend aan de andere manier van leven en heb ik een aantal prachtige rondreizen mogen begeleiden en heb ik samen met mijn gasten onvergetelijke avonturen beleefd.

Nepal

Nepal vrijwilligerswerk

Nepal Azie

Ook is mijn moeder me komen opzoeken en hebben Chitwan National Park bezocht. Dit is het oudste Nationale Park van Nepal en een echte parel! In het park hebben we allerlei safari activiteiten ondernomen maar toch blijkt mijn moeder de held te zijn en ik de held op sokken. Tijdens de jungle walk stonden we oog in oog met een neushoorn, mama zat er bovenop met de camera en ik kon wel huilen. Om me te kalmeren zei de gids steeds; ik ben bij je en als hij je aanvalt, klim je gewoon in een boom. Tuurlijk joh, doe ik wel even, dat doe ik namelijk dagelijks. Nog meer paniek sloeg toe en vanuit m’n ooghoeken was ik op zoek naar een boom waar ik heel eventueel in zou kunnen klimmen. Kansloos natuurlijk. Gelukkig besloot de neushoorn dat we er toch niet lekker genoeg uitzagen en liet hij zich weer zakken in het water. Wat was ik bang en wat was ik blij toen we weer levend de jungle uitkwamen. Toch vind ik de jungle geweldig en mag je dit park niet missen in Nepal! Naast de jungle is ook de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, in Nepal te vinden. Zo bijzonder om dit in het echt te zien! Helaas heb ik niet de kans gehad om deze te beklimmen, maar heb ik wel andere trekkings gedaan met adembenemende uitzichten. Nepal heeft zoveel moois te bieden, maar je moet ervoor open staan om het te zien. De duizenden verstopte Hindoeïstische tempeltjes, de geur van het eten overal en de offer rituelen die dagelijks overal terugkomen, Nepal zit in mijn hart en die liefde zal altijd blijven bestaan!

Nepal Poon Hill

Nepal bergen

Nepal Ayla

Nepal landschap

Deze gastblog is geschreven door Ayla. Ayla heeft vijf maanden in Nepal gewoond voor haar stage en is nog steeds erg onder de indruk van het land. Haar passie is reizen en ze is verliefd geworden op de cultuur, natuur en bevolking van Nepal.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.