Vive Le Voyage

Eet een Fergburger,’the best burger in the world’, in Queenstown NZ!

Wie Nieuw-Zeeland bezoekt mag Queenstown absoluut niet overslaan. Het stadje dat in het zuiden van het zuidereiland is gelegen oogt in eerste instantie misschien rustig, maar bruist in werkelijkheid van de energie! Queenstown is namelijk de ‘adrenaline capital’ van de wereld. Met name backpackers komen naar dit plaatsje voor de nodige thrills; van bungeejumpen en skydiven tot snowboarden in de winter, het kan hier allemaal! En wat is er nu lekkerder na al deze adrenaline verhogende activiteiten dan het eten van een goede burger?

Klinkt dat goed in de oren? Dan verwijs ik je maar al te graag door naar Fergburger. Deze kleine burgerbar in het hartje van Queenstown is wereldberoemd. Al aan het begin van mijn reis in het uiterste noorden van Nieuw-Zeeland werd me dit duidelijk toen ik regelmatig het woord ‘Ferg’ hoorde vallen in verschillende gesprekken onder de backpackers.

Wanneer je eenmaal in Queenstown bent beland ontkom je er al helemaal niet meer aan. Een van de standaardvragen onder de backpackers luidt dan ook: ‘heb je al een Fergburger gegeten?’ Of, – met name onder de mannen- : ‘hoeveel Fergburgers heb je al op?’ En hoewel ik niet direct een diepgewortelde liefde koester voor hamburgers is het gewoonweg geen optie om Queenstown te verlaten zonder er op z’n minst ééntje te hebben geproefd!

nz-food-15Van de ‘Sweet Bambi’ en de ‘Tropical Swine’ tot de klassieke Fergburger zelf, het maakt niet uit; ze maken ‘the best Burgers in the World’ aldus velen. En hoewel natuurlijk ieder burgerrestaurant dit claimt, is zelfs CNN er van overtuigd.

‘Ferg’s’ opende zijn deuren in 2001 en groeide binnen korte tijd enorm in populariteit. Inmiddels is de hippe burgerbar een toeristische attractie op zichzelf geworden en staan er dagelijks (en ook ’s nachts!) rijen tot aan de stoeprand.

Of het succes ligt aan het enorme aanbod van adrenaline kicks in de stad, die de mensen hongerig maakt weet ik niet. Ferg’s houdt er in ieder geval wel een eigen filosofie op na, namelijk: ‘Ferg loves you’. Manager Steve Bradley vertelt aan CNN: ‘We treat others the way they want to be treated, and I think that’s really the key to our success.’

fergburger_outside
Door de enorme drukte heb ik daar zelf niet zoveel van kunnen merken, maar dat bedierf de pret absoluut niet want een burger halen bij Ferg’s is een hele ervaring op zich. Ik was overdonderd door de populariteit, maar ook zeker door de hippe stijlvolle uitstraling van deze burgerbar! Ook als niet-expert op het gebied van burgers kan ik bovendien stellen dat de Fergburger me erg goed heeft gesmaakt!

Ben je in Nieuw-Zeeland dan raad ik je zeker aan om Queenstown te bezoeken. Burgerliefhebber of niet, er is in dit gezellige stadje dat gelegen is een prachtig omgeving van alles te beleven! ‘Sweet as!’, zoals de kiwi’s zouden zeggen.

Deze blog is geschreven door gastblogger Silke Klein Koerkamp.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.