Vive Le Voyage

Deze hippe studentenstad in Zuid-Duitsland valt niet te missen

studentenstad-5

Heb je zin in gezelligheid, zon, uitrusten en genieten, dan is dit echt de plek die ik jou zou aanraden! Ik weet het, Duitsland is niet precies het land waar je als eerste aan zult denken als ik het heb over zon, veel gezelligheid en genieten, ik had hetzeflde, maar deze plek heeft mij het tegendeel bewezen. Ik heb het over de studentenstad Konstanz in Zuid-Duitsland, dicht bij de Zwisterse grens.

De studentenstad in Zuid-Duitsland

Konstanz is dus een stad dicht bij de Zwisterse grens. Het is zelfs zo dichtbij dat je even de grens over kan lopen en dan weer terug loopt (ja, dit heb ik mensen echt zien doen). Al was het maar even voor hun gevoel dat ze in Zwisterland waren geweest. Omdat Konstanz dus zo dicht bij Zwisterland ligt kan je daarom ook het beste vliegen op Zurich. Zo ben je er al binnen een klein uurtje, makkelijk toch?

De Universiteit van Konstanz trekt ook vanwege de geweldige ligging van de stad, veel studenten, en is daarom een enorme studentenstad. Hierdoor is de stad enorm levendig. Het houdt de studenten al jaren tevreden met genoeg winkels en geweldige/hippe restaurants/bars.

 

studentenstad-3 studentenstad-1

De ligging

Konstanz ligt aan Lake Constanz, in het Engels, en in het Duits, de Bodensee. Dit is een enorm uitgestrekt meer waar Duitsland, Zwisterland en Oosterrijk, alle drie aanliggen. Het heeft een prachtig uitzicht en vooral als dan het zonnetje inderdaad schijnt en de lucht blauw is, kom je ondanks alle drukte, toch nog tot rust. Het leukste aan Konstanz vind ik dan ook de restaurants met uitzicht op het meer. Hier wat namen: Stromeyer-Die Bleiche, Constanzer Wirtshaus of Seelig.

 

studentenstad-4 studentenstad-2

Met de auto naar Konstanz is natuurlijk ook mogelijk, het is vanaf de grens vanuit Venlo nog zo een 620 km rijden. Als je tussendoor, nog een culturele stop wilt maken weet mede blogger Marieke daar iets heel leuks voor!

Op het strand met een kampvuur kijkend naar een sterrenhemel. Heel simpel maar ik noem het rijkdom. Het vliegtuig, een auto of trein instappen en levenservaringen opdoen, voor hoelang dan ook. Niet altijd even simpel, maar toch noem ik het rijkdom. Met reizen ontwikkel ik mezelf, het geeft mij energie, ik voel mij vrij en onbezonnen. Het laat mij het leven relativeren. Daarom noem ik reizen rijkdom. Reizen, iedereen zou het moeten doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.