Vive Le Voyage

Oslo: de groenste stad van Europa!

De Noorse hoofdstad is verreweg van een doorsnee locatie om te bezoeken, naar mijn mening misschien wel de meest innoverende stad van Europa. Maar waarom? 

Dit is Oslo!

Wat een waanzinnige stad, een stad met veel historie maar toch zo modern. De hoofdstad van Noorwegen biedt een rijke omgeving met veel bezienswaardigheden en is over het algemeen een van de meest natuurrijke steden van Europa. Ik ben heel erg te spreken over de warme stedelijke sfeer, maar Oslo biedt veel meer dan dat. Hierbij geef ik je enkele tips van plekken die je absoluut moet bezoeken tijdens een stedentrip in Oslo.

Slottsparken

Slottsparken is een prachtig en rustgevend park op de grote heuvel van Oslo, tevens de locatie van het gigantische Royal Palace. Het is centraal gelegen en bezoekt de stedelijke highlights hiervandaan op loopafstand. Eenmaal op de heuvel aangekomen kijk je vanaf het paleis over de stad uit met een prachtig uitzicht.

Akers Elva

Wat ik aanraad voor een bezoek aan Oslo is een tocht langs de Akers Elva: de welbekende rivier. Via natuurpaden loop je een acht kilometer lange route vanaf de wijk Grùnerlokka en kom je langs historische gebouwen, uitstrekkende parken en langs gezellige horecazaken. Ook is het mogelijk om hier mooie foto’s te schieten met de watervalletjes op de achtergrond. Eén ding is zeker: de prachtige natuur zal je versteld doen staan. 

Natuur in Oslo, groenste stad van Europa

Sognsvann

Er zijn veel natuurliefhebbers die meer de rustige plekken opzoeken, de ultieme spot hiervoor is Sognsvann. Je kunt optimaal genieten van het uitzicht over het grote meer. Daarnaast is deze plek uitermate geschikt om te barbecueën of te picknicken langs de waterkant. Onder de Noren is het een perfecte plek om er te gaan hardlopen en hier en daar wordt er weleens een frisse duik genomen. Wat een unieke locatie!

Natuur in Oslo, groenste stad van Europa

Holmenkollen

In dit gebied heb ik één van de mooiste tijden beleefd. Al dan niet de spannendste in Oslo. Je kunt er niet alleen skiën, maar hoog richting de top van de berg is er een sleeroute door de besneeuwde bossen. De setting is naar mijn mening echt typisch Scandinavisch. Om te sleeën behoor je wel de nodige techniek te kunnen beheersen, want het kan er ruig aan toe gaan. Enjoy the ride!  

Natuur in Oslo, groenste stad van Europa


Dit blog is geschreven door gastbloggers Marco en Lars, studenten van de opleiding Toerisme aan Breda University. 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.