Met het gapende gat dat mijn maag na de feestdagen is geworden en een (on)gezonde dosis nieuwsgierigheid vraag ik me af: hoe zit het eigenlijk met eten in de lucht en welke airlines bieden de beste culinaire hoogstandjes voor mijn economy portemonnee?
Dit is de top 4 van airlines met de beste maaltijden aan boord voor wie reist met economy class volgens het grootste passagiersonderzoek ter wereld in 2016.
Deze Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij is wereldwijd door passagiers verkozen als de airline met het beste eten in economy class! Aangezien de meeste mensen in deze klasse reizen is dit een hele eer. Wanneer je in Azië bijvoorbeeld van of naar Seoul vliegt, kan het zijn dat je jouw vlucht boekt bij deze airline. Bereid je maar voor op stomende Koreaanse noedels, pittige soepjes en Aziatische salades. Een van de populairste maaltijden aan boord is de Ssambap. Dit is een gezonde, traditionele maaltijd waarbij verse groentes worden gecombineerd met een met noten gemaakte saus.
Met een ruime keuze uit Aziatische en Westerse maaltijden verovert de nationale airline van Thailand de tweede plaats. Thai Airways serveert Zuidoost Aziatische rijstmaaltijden, heerlijke curry’s en pittige pinda noedels. Tip: Reis je toevallig vanaf Phuket? Breng dan een bezoekje aan het restaurant van Thai Airways voor een gratis maaltijd voordat je het vliegtuig instapt!
Ben je toch eigenlijk wel benieuwd naar hoe zo’n maaltijd smaakt bij een van de airlines die verkozen is als ‘beste’, maar ben je niet in de gelegenheid om ver te reizen? No worries! Turkish Airlines is door passagiers gekozen als nummer drie wanneer het aankomst op het serveren van de meest smaakvolle vliegtuigmaaltijden. Turks eten is heerlijk en hoe leuk is het dat je Turkije letterlijk al kunt proeven tijdens je vlucht. Leuk detail: voor je maaltijd krijg je vaak een stukje Turks Fruit aangeboden.
Wellicht het meest gevarieerde in smaak van deze top vier is dé nummer vier; Singapore Airlines. Net zo multicultureel als Singapore zelf biedt deze luchtvaartmaatschappij smaken van over de hele wereld. Van Chinese rijst in rijke sauzen tot aan Italiaanse Ravioli. Wanneer je vliegt met Singapore Airlines kun je dit allemaal op de kaart tegenkomen.
Ondanks dat de airlines geroemd worden vanwege de hoge kwaliteit van hun diners, gaan niet veel mensen spontaan kwijlen bij de gedachte van het eten van een vliegtuigmaaltijd. De reden dat eten op 10 kilometer hoogte onze smaakpapillen minder op hol brengt heeft niet alleen met de bereidingswijze te maken, maar ook met de lage luchtvochtigheid in een vliegtuig. Dit zorgt ervoor dat ons neusslijmvlies uitdroogt met als gevolg dat het langer duurt voordat de geur- en smaakreceptoren in onze hersenen worden geprikkeld. Benieuwd hoe zo’n vliegtuigmaaltijd tot stand komt? Deze aflevering van SchoolTV legt je het uit, lekker nostalgisch!
Kan jij geen genoeg krijgen van dineren in de lucht? Dit jaar komt er een documentaire uit over het eten van de diverse airlines genaamd ‘The Inflight Food Trip’.
Wat is jouw ervaring met het eten in een vliegtuig?