Vive Le Voyage

3x apps voor de echte wijnliefhebber!

3x apps voor de echte wijnliefhebber

Ken je dat? Je staat in de supermarkt of in een slijterij en hebt geen idee welke wijn je moet kiezen. Zelfs als echte wijnliefhebber zie je door de bomen het bos niet meer. Welke fles was het lekkerst bij dat ene visgerecht en welke bij dat lekkere biefstukje? Geen zorgen wijnliefhebber, ik zet drie geweldige apps voor je op een rijtje.

3x apps voor de echte wijnliefhebber!

Vivino

Vivino is net als die ene rode wijn die je altijd in huis moet hebben, niet meer weg te denken uit je leven. Het is dé app voor het scannen van al je wijnen. Maak een foto van het etiket en alle informatie staat voor je klaar: de gebruikte druifsoort, hoe de wijn scoort ten opzichte van de regio, waar de wijn goed mee combineert en beoordelingen van andere wijnliefhebbers. Als wijnliefhebber kun je ook zelf een beoordeling toevoegen en deze delen met je vrienden. Ideaal toch?

WineStein

Altijd al een persoonlijke sommelier bij de hand willen hebben? Download dan Winestein, want deze app geeft zelfs in het Nederlands wijnadvies voor bij je eten. Winestein werkt op de volgende twee manieren:

  1. Je voert het gerecht in dat je wil maken en Winestein zoekt er een passende wijn bij.
  2. Je voert een fles wijn in en Winestein geeft een suggestie van wat je erbij kan eten.

Bij deze app draait het dus voornamelijk om de combinatie van een wijn met een bijpassend gerecht. Ik durf te wedden dat je scoort bij je schoonouders als ze komen eten.

Dorst – Wijn, bier, sterke drank

Deze app, die oorspronkelijk ‘’Thirst’’ heet, gaat veel verder dan het vinden van een goede fles wijn. Ook met ”Dorst” kun je barcodes en labels scannen. Daarnaast kun je smaaknotities maken, een verlanglijst maken en zelfs winkelprijzen vergelijken. En mocht je nu niet van wijn houden, kun je deze app ook gebruiken als je een biertje of gin-tonic aan het drinken bent.

3x apps voor de echte wijnliefhebber!

Ben jij nu een echte wijnliefhebber en toevallig binnenkort in Utrecht? Lees dan alles over de perfecte wijnbars in Utrecht.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.