Vive Le Voyage

5 leuke Europese foodfestivals voor de zomer

Taste the Mediterranean

Waar? Šibenik, Kroatië.
Wanneer? 26 tot en met 29 mei 2016
Misschien een beetje snel, maar in het laatste weekend van mei zal het oude centrum van Šibenik, een van de mooiste locaties aan de Kroatische kust, gastlocatie zijn van de derde editie van het International Festival Taste The Mediterranean. Dit gastronomisch en cultureel evenement heeft als doel de mediterrane voeding, cultuur, tradities, producten en lifestyle onder de aandacht te brengen. Het Festival, trekt veel bezoekers en is steeds de jaarlijkse ontmoetingsplek voor internationale professionals, chef-koks, voedingsdeskundigen, journalisten van alle mediterrane regio’s. Het programma van het festival bestaat uit een mediterrane markt, een wijnfeest, begeleide food & wijnreizen, wijnproeverijen, kookshows, kooklessen, workshops, diners, feesten en masterclasses onder leiding van de beroemde internationale chef-koks.

Taste of Amsterdam

Waar? Amsterdam.
Wanneer? 2 tot en met 5 juni 2016.
Je kent het vast wel. Aarzelend loop je door de Amsterdamse straatjes op zoek naar een plekje waar je het lekkerst kan eten. Helaas kom je daar vaak pas achter nadat je wat gegeten hebt. Taste of Amsterdam is het festival dat uitkomst biedt. Het festival is een uniek moment om op één plek allerlei gerechtjes uit verschillende Amsterdamse Keukens te kunnen proeven. De gerechtjes zijn qua grootte afgestemd op elkaar waardoor je bij meerdere restaurants langs kunt gaan om eens wat te proeven. Naast het proeven kun je nog veel meer doen op het Taste of Amsterdam festival. Zo kun je een wijnproeverij volgen, een kookdemonstratie van bekende Nederlandse chefs bekijken of juist zelf de keuken in om aan de slag te gaan. Voor meer informatie over openingstijden en de tickets, klik hier.

Smaka På

Waar? Stockholm, Zweden.
Wanneer? 2 tot en met 6 juni 2016.
Smaka på, ook wel Taste of Stockholm, is een vroegtijdig zomers foodfestival in Zweden. Jaarlijks komen hier meer dan 35000 bezoekers op af, die allen dezelfde interesses delen. Namelijk eten. Smaka på laat zien dat Zweden, gastronomisch gezien, niet alleen bekend is voor de Zweedse gehakballetjes en het knäckebröd. Smaka på, dat wordt gehouden in het park Kungsträdgården, zal helemaal ingericht worden met foodtrucks, restaurantjes, bakkerijen en nog meer. Je kunt hier hapjes proeven, verschillende “kook-battle” bekijken, zelf de keuken ingaan of gewoon genieten van de muziek die er gedraaid en gespeeld wordt.

Batalla del Vino

Waar? Haro, Spanje.
Wanneer? 29 juni.
In de Spaanse regio Rioja, een van de bekendste wijnregio’s van Spanje ligt het plaatsje Haro. Bijzonder aan dit plaatsje is dat zij op 29 juni hun wijn echter niet drinken, maar juist proberen elkaar mee besproeien en onder gooien. Batalla del Vino wordt het festival genoemd en is ontstaan door een ruzie die het dorp Haro had met een nabijgelegen dorpje. De ruzie ging over een wijnberg en omdat Haro de ruzie gewonnen had vieren ze dit nog elk jaar op 29 juni. Een bijzonder festival. Misschien zonde van alle wijn, maar plezier zul je zeker hebben. En misschien kun je tussen al dat gooien door, ook zelf nog wat wijn nuttigen.

Copenhagen Cooking

Waar? Kopenhagen, Denemarken.
Wanneer 19 tot en met 28 augustus 2016.
Kopenhagen is een echte wereldbestemming als het gaat om gastronomie en culinaire hoogstandjes. Gastronomische storytelling, videokunst, interactie, kookworkshops en food designers, je vindt het allemaal tijdens het Copenhagen Cooking festival. Copenhagen Cooking is een van de grootste foodfestivals van Noord-Europa en heeft een aanbod van Deense gerechten, maar ook andere Scandinavische keukens. Je kunt meedoen aan kookworkshops, wijnproeven en de honderden markten bekijken die verspreid staan over de hele stad. Zelfs kinderen kunnen kook workshops volgen, dus je zou er zelfs een familie uitje van kunnen maken.

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

1 Comment

  1. Yvonne

    22 mei 2016 at 09:47

    Leuk, al die foodfestivals. Erg lekker ook. :) Mooi als je toevallig op het juiste moment in 1 van die steden bent. Amsterdam is sowieso haalbaar ;)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.