Vive Le Voyage

4x de leukste ‘after-work’ borrel hotspots in Breda

borrelen in Breda

Ook een zware week achter de rug op het werk of school? Dan is het de hoogste tijd om te gaan borrelen in Breda! Of hoe de echte Brabanders het zeggen; “Dur eene gaon vatten.” Als twee voormalige Brabantse inwoners willen wij graag onze leukste ‘after-work’ borrel hotspots met je delen in Breda.

1. Beers & Barrels

De nieuwste hotspot van Breda is gelegen in een fantastisch pand aan het spoor. Een oud brouwhuis met de originele koperen ketels is omgetoverd tot een mooi restaurant. De authenticiteit van het pand is erg goed behouden en dat maakt deze plek uniek. Een biertje tap je zelf aan de speciale taptafels, maar heb je meer zin in een speciaalbiertje dan tap je dit rechtstreeks uit de tapwand. Met maar liefst zesstien kraantjes is de wand voorzien van voldoende keuze. Dus welk biertje kom jij binnenkort proeven?

Beers & Barrels, Ceresstraat 15 | Geopend vanaf 15:00

borrelen in Breda

2. Boterhal

Bierliefhebbers: kom naar de Boterhal! Of nog interessanter: de kelder van de Boterhal, Brouwerij St. Joris. In deze nieuw verbouwde kelder uit 1483 worden alle huisbiertjes gebrouwen. De variatie aan speciaalbiertjes, de sfeer van een authentieke bierbrouwerij en het kei-vriendelijke personeel maken dit tot een ideale plek voor een borrelavond. Wat heb je nog meer nodig?

Wordt de keuze voor jou ook te lastig en zie je door de bomen het bos niet meer? Maak je maar geen zorgen! Het personeel staat voor je klaar met eerlijk advies of laat je verrassen door het ‘mystery biertje’.

Boterhal, Grote Markt 19 | Geopend vanaf 12:00

borrelen in Breda
3. Bruxelles

Van oudsher een bekend grand café in het Bredase uitgaansleven. Bruxelles, hét speciaalbier café in Breda, een plek om gezellig te borrelen voor zowel studenten als werkenden. Liefhebber van Belgisch bier? Dan ben je bij Bruxelles aan het goede adres. Met een variatie in tachtig soorten Belgisch bier is er voldoende keus. De ‘bruine café’ inrichting maakt het café een aangename en sfeervolle plek. Kan je nog niet naar huis gaan? Geen probleem, want ’s avonds gaat het feestgebruis nog door tot in de late uurtjes en je biertjes zullen dan nog lekkerder smaken.

Bruxelles, Havermarkt 5 | Geopend vanaf 12:00

borrelen in Breda

4. Suikerkist

Hou je van een goede sfeer, relaxte muziek, kunstzinnige muurschilderingen en urban street food? Dan ben je bij de Suikerkist aan het goede adres. Van verse smoothies tot smakelijke speciaalbiertjes: ‘you name it and they have got it’. Bij de Suikerkist geniet je op het zonovergoten terras van je weekend met een gin tonic in je hand. Ze hebben maar liefst 24 verschillende soorten, waarvan de Monkey 47 en Broken Heart zeker aanraders zijn.

Suikerkist, Havermarkt 2 | Geopend vanaf 11:30

borrelen in Breda
Dé 4 uitgelezen plekken om na je werk of studie te borrelen! Dus welk biertje kom jij binnenkort proeven bij een van deze top hotspots in Breda?

Dit blog is geschreven door gastbloggers Ashley Bos & Ilse Minderhoud, studenten van de opleiding Toerisme aan NHTV Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.