Vive Le Voyage

Heerlen is dé street art capital van Nederland

Street art in Heerlen

Heerlen dé street art capital van Nederland? Zeker weten! Heerlen heeft namelijk maar liefst 90 murals om te bezichtigen door de hele stad. Wij gingen op ontdekkingstocht naar Heerlen om deze gave murals te bewonderen!

Koffie Crème Brûlée in Heerlen

Onze ontdekkingstocht begon met een treinreis van Breda naar Heerlen. Eenmaal gearriveerd in Heerlen was Coasters onze eerste stop. Hier kochten we voor acht euro meteen het Street Art Heerlen Magazine, een boekje met routes en informatie over de street art en murals in Heerlen. Mega handig, want hierin wordt ook verteld over de betekenissen van de kunstwerken. Coasters bleek tevens een bijzonder leuk koffietentje te zijn met koffie, thee, kleding en accessoires. Eerst dus even wakker worden met een ‘cookie cappuccino’ en een ‘koffie crème brûlée’.

Street art in Heerlen

It’s about the art, not the artist

Met het magazine in de hand begon onze street art tour. Van mini street art tot enorme murals zoals de panter schildering genaamd ‘Self Portrait’. Verlegen komt de panter achter de bomen vandaan. De kunstenaar Daleast noemt het een zelfportret omdat zijn motto is; ‘it’s about the art, not the artist’.

Zo zit er achter elke muurschildering een eigen verhaal, zoals bij ‘Kool piet’ door Collin van der Sluijs en Super-A. Deze schildering is geïnspireerd op het mijnverleden van de stad. De muurschildering bestaat uit een gasmasker en een kanarie, omdat deze vogel vroeger gebruikt werd om te testen of er gaslekken waren in de mijnen.

De muurschildering Diversity van ‘Dourone’ bestaat uit verschillende gezichten, welke staan voor voor respect, diversiteit en vrijheid.

Street art in Heerlen

Street Art Magazine

Tijdens onze street art tour maakten wij gebruik van het Street Art Magazine. Leuk voor de avonturiers! Ben jij niet zo goed in kaart lezen? Download dan de app ‘Street Art Cities’. Hier vind je drie verschillende routes die je langs de kunstwerken van Heerlen leiden. Zo heb je een fietstour van 120 minuten, een wandeltour van 120 minuten en een wandeltour van 60 minuten. Wil je zelf op ontdekkingstocht, dan stel je met de app ook je eigen route samen.

Street art in Heerlen

Wanneer ga jij de street art in Heerlen bekijken?

Enthousiast over street art in Nederland? Check dan ook de Blind Walls Gallery in Breda.

Dit blog is geschreven door gastbloggers Iris van den Boogaert & Michelle Hollestelle, studenten van de opleiding Toerisme aan NHTV Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.