Vive Le Voyage

De leukste food-spots in Gdansk

Dat Gdansk mij enorm heeft verrast is wel duidelijk geworden in mijn eerdere artikel. Zo ontzettend veel moois te zien en ontdekken, maar dat je in Gdansk ook echt goed, en vooral voordelig kunt eten laat ik je graag zien in deze blog.

Lookier Cafe

Direct aan Dluga Street, het bekendste plein van Gdansk, zit Lookier Cafe. Heerlijk voor een ontbijtje want door de lekkere pancakes, het frisse interieur en de verse sapjes wordt je meteen goed wakker. Naast ontbijtjes kun je bij Lookier Cafe ook terecht voor lunch en diner.

Original Burger

Zin in een goede burger? Original Burger is leuk en super lekker! Tevens te vinden aan Dluga Street met een ontzettend leuk ‘American Diner’ -achtig interieur. Oude filmposters aan de muur en de menukaart op een LP. Je enorme burger van 100 procent Angus beef eet je in een super relaxte vintage auto stoel. Een burger en twee side dishes bestel je al voor €5,50.

Retro Café

Onze lokale gids, welke we ontmoet hadden via Showaround.com, raadde ons Retro Café aan. Hier kun je namelijk terecht voor de meest lekkere taarten en baksels van Gdansk. Poolse cheesecake, chocoladetaart of carrot cake, maar ook verse en gezonde ontbijtjes zijn hier te bestellen. Ik hield het op een cappuccino omdat ik net ontbeten had, maar heb nu toch echt wel een beetje spijt.. Het uitzicht op het terras is overigens ook niet mis.

Long street 52

Bij Long Street 52 hangt een heerlijk ontspannen sfeertje. Het interieur is gezellig en speels en de bediening is erg vriendelijk. Ik nam hier de spareribs en die waren mega lekker. Ook nam ik een heerlijke homemade lemonade. Deze worden in bijna ieder restaurant of café in Gdansk gemaakt en kosten maar een paar euro. Als dessert nam ik een Sernik, een soort Poolse cheesecake. Wat machtiger dan we in Nederland gewend zijn maar zo ontzettend lekker.

Heb jij Gdansk al ontdekt als enorm leuke citytrip bestemming?

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.