Vive Le Voyage

6x huiselijke eettentjes in de industriële sfeer van Eindhoven

eettentjes in Eindhoven

Philips, PSV, Glow en de Dutch Design Week: allemaal dingen waarvoor mensen naar Eindhoven komen. Natuurlijk zijn er ook veel eettentjes te vinden, maar er zijn enkele plekken die alleen door de Eindhovenaren zelf ontdekt zijn. Vandaar hieronder dé zes eettentjes in Eindhoven die je tijdens je volgende bezoek zeker niet mag missen.

Down Town Gourmet Market

Down Town Gourmet Market is een gemeenschap van ondernemers met een passie voor eten. Op deze markt kun je gerechten van over de hele wereld proeven. In de sfeer van een overdekte tuin kun je op een intieme manier genieten van de seizoensproducten.

eettentjes in Eindhoven

Locatie: Smalle Haven 2-14

Mocht je zelf willen bijdragen aan het gemeenschapsgevoel, dan kun je de straat oversteken naar Stadsbakkerij Broodt. Hier kun je een ‘uitgestelde koffie’ bestellen voor iemand die zelf geen koffie veroorloven kan. Locatie: Smalle Haven 101

Loods61

Hier is de industriële sfeer sterk aanwezig door de vestiging in een oude loods op nummer 61. Toch voel je in Loods61 de typisch Eindhovense gezelligheid. Door het half-overdekte terras kun je zowel in de zomer als in de winter buiten zitten. Maar ook binnen kun je op ieder moment van de dag terecht voor lunch, diner of simpelweg een lekker drankje.

eettentjes in Eindhoven

Locatie: Kleine berg 61A

Popei

Alom een bekend eettentje onder de locals uit Eindhoven en omstreken, maar zeker een bezoek waard is Popei. Gevestigd in het klokgebouw waan je jezelf in een huiskamer waar regelmatig live muziek gespeeld wordt. Voor een divers publiek is voor ieders muzieksmaak wat wils. Van singer-songwriters en pop-punk tot het blote-voeten-feest Nataraj. Kortom, je kunt hier ook een gezellige stapavond beleven.

eettentjes in Eindhoven

Locatie: Klokgebouw 300

Bagel&Juice

Voor wat meer rust of om even bij te tanken kun je zowel in het centrum als op Strijp-S terecht. In het drukke centrum is een kleine vestiging van Bagel&Juice te vinden, terwijl op Strijp-S echt de ruimte is gemaakt om te ontspannen. Op beide locaties geniet je van de heerlijke huisgemaakte bagels en verse juices.

eettentjes in Eindhoven

Locatie: Kleine berg 19 en Torenallee 60

Vershal het Veem

Op deze dagelijkse, overdekte versmarkt is alles te vinden van brood en vleeswaren tot specerijen, street food en bubbeltjesthee. Je kunt in Vershal het Veem dus terecht voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor bijzondere producten of om ter plekke gerechten uit te proberen. Er zijn enkele pop-up shops en eettentjes, maar er is ook een eigen brouwerij waar je kunt genieten van lokale en speciale biertjes.

eettentjes in Eindhoven

Locatie: Torenallee 86-02

Blue Collar Hotel

Mocht je van ver komen is het Blue Collar Hotel een echte aanrader! Door de vestiging in een oude fabriek van Philips komt hier de industriële geschiedenis van Eindhoven naar boven. Dit gecombineerd met de karakteristieke inrichting creëert de uitstraling van een woonkamer. Bovendien kent het hotel niet één, maar meerdere unieke eettentjes.

eettentjes in Eindhoven

Locatie: Klokgebouw 10

Staat jou favoriete eettentje er niet bij? Deel het met ons!

Ben jij een echte koffiefanaat? Lees dan ook dit blog over de leukste koffiespots in Eindhoven.

Dit blog is geschreven door gastbloggers Marlon Kuiper & Jamy Hobbelen, studenten van de opleiding Toerisme aan NHTV Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.