Vive Le Voyage

Blijf in shape tijdens je vakantie op Aruba!

fitcation op aruba

Aruba is meer dan alleen maar op het strand liggen en lekker eten. Je kunt er: suppen, (kite)surfen, paardrijden, yoga-en, en nog veel meer. Oftewel: zo blijf je in shape tijdens je strandvakantie!

Als je dan toch op Aruba bent, dit zijn de must-do’s op Aruba: jeeptocht langs de ruige noordkust, street art tour in San Nicolas, zeilen langs de kust, strandwandeling over Eagle Beach en het ongerepte Arikok National Park.

1. Stand Up Paddle

Het lijkt simpel, maar dat is het niet per se. Stand Up Paddle (afgekort SUP), ook wel gewoon ‘paddle’ genoemd, is namelijk een behoorlijke uitdaging voor je balans. Een goede work-out voor je ‘core’ en je buikspieren dus, terwijl je ondertussen gewoon even lekker over de turquoise zee heen glijdt. Niet héél verkeerd. Wij gingen een rondje suppen met Dennis Martinez van Aruba Surf & Paddle School en dat was een gezellig ochtendje onder goede begeleiding. Dennis: ‘’Ik beloof iedereen levend terug te brengen!’ Dat scheelt.

fication op aruba

2. Yoga

Bij Manchebo Beach Resort kun je zes keer per week yoga en pilates lessen nemen. Ga voor ochtend of sunset yoga, in het prachtige Paviljoen op het strand. Onze favoriet is de sunset yoga; al is het wel erg moeilijk om je op je oefeningen te concentreren met zó’n adembenemend uitzicht.

Tip: Als je liever indoor yogaat, kunt je ook lessen nemen bij yogastudio Happy Buddha Aruba.

yoga op Aruba

3. Paardrijden

Aruba op een andere manier beleven? Verken het eiland te paard! Hobbel over het strand langs de zee, galoppeer door de branding, of stap rustig door het ruige landschap van nationaal park Arikok of aan de Noordoostkust. Laat vieren die teugels!

4. (Kite)surfen

Met de eeuwige passaatwind die als een verkwikkende bries over het eiland raast, is Aruba de perfecte plek om te wind- en kitesurfen. Je vindt er tal van wind- en kitesurfscholen, dus je kunt binnen no time het water op om wat golven te gaan trotseren. Beginnende surfers kunnen zich het beste vermaken aan de wat rustigere westkust, terwijl beoefende surfers op avontuur kunnen bij de ruige noordoostkust.

5. Hike de Hooiberg op

Met 600 stappen ben je er: steil de berg op, maar wel met echte traptreden. Zeer goede work-out voor je benen en billen, want wij hadden twee dagen later nog steeds spierpijn in onze kuiten, oi! Als beloning krijg je ook nog eens een prachtig uitzicht over het eiland!

fication op aruba

6. Beach tennis

Hoe lekker is het om even een beetje te bewegen op het strand, vroeg in de ochtend of vlak voor de zonsondergang. Waarom niet een potje beach volleyballen – of eigenlijk leuker nog: beach tennis? Op Aruba wordt jaarlijks het Aruba Beach Tennis Open gehouden; inmiddels het grootste beachtennistoernooi ter wereld. De beste plek om een balletje te slaan dus. Meppen maar!

reisjournalist Yvette Bax op Aruba

Freelance reisjournalist Yvette Bax

Yvette is freelance reisjournalist voor diverse kranten en tijdschriften en zo ongeveer 80% van het jaar op reis. Ze heeft meer dan honderd landen bezocht en is nog láng niet uitgereisd. Naast reizen is ze fan van knuffelbare dieren en allerhande tropische aangelegenheden. 

Yvette ging voor Aruba Tourism Authority naar Aruba. Dit blog is gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen. Voor meer foto’s en video’s van haar reis naar Aruba kijk je op haar Instagram.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.