Vive Le Voyage

De 5 mooiste plekken om te overwinteren

Bleh, ben jij het koude weer,  de regen en wind al een beetje zat? Ik vind het heerlijk om de winter even te ontvluchten met een tripje naar een zonnige bestemming. Wil jij ook even opladen? Met deze 5 mooiste plekken om te overwinteren zeg jij je winterdip gedag!

1. Curacao

Naast zon, prachtige parelwitte stranden met palmbomen en een diep blauwe zee vol prachtige vissen, hangt er op Curacao iets in de lucht dat ervoor zorgt dat je meteen in een chill-modus raakt. Ik heb mij nog nooit zo ontspannen en zorgeloos gevoeld als op Curacao en dit hoor ik van meer mensen. De cultuur, mensen, omgeving, eigenlijk is alles ontspannen en ongedwongen.
Gemiddelde temperatuur in de winter: 30 graden

2. Cuba

Het land met de ongekende cultuur en altijd een lekker temperatuur. Een land bomvol prachtige steden en ongekende natuur. Waar wordt je nu meer ontspannen van dan een wandeling door een national park of de prachtige stadjes als Trinidad en Havana. Een ding is zeker, in Cuba hoef jij je niet te vervelen en kun je heerlijk ontspannen met een cocktail en Cubaanse muziek.
Gemiddelde temperatuur in de winter: 25 – 30 graden.

3. Costa Rica

De mantra van de bewoners is niet voor niets Pura Vida (het pure leven). De natuur is overweldigend, de mensen zijn vriendelijk en alles lijkt wel perfect. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en of je nu van de actieve vakantie of de luie vakanties bent, je vermaakt je hier wel en je kijkt je ogen uit.
Gemiddelde temperatuur in de winter: 25 graden.

4. Saba

Een bijzonder en onontdekt stukje “Nederland”. Hij staat hoog op mijn wensenlijstje! Het staat bekend als de aardse ‘Garden of Eden’. De vulkanische piek gedrapeerd met dichte bebossing en het kleurrijke koraal vol met haaien,  dolfijnen, schildpadden en tropische vissen maakt het een paradijs. Er is geen misdaad, weinig verkeer en een hechte lokale gemeenschap dat oprecht trots is op zijn eiland en je met open armen zal ontvangen.
Gemiddelde temperatuur in de winter: 30 graden

5. Kaapverdië

Deze verrassende topper kwam ik tegen in de top 5 winterbestemmingen van Zoover. Een land waar ik nooit bij stil had gestaan, maar meteen mijn aandacht trok. Tijdens onze winter is het daar zomer en heb je dus het beste weer dat je je maar kunt wensen.
Kaapverdië staat bekent om zijn zeer grote diversiteit. De verschillende eilanden van de archipel zorgen voor een uitstekende afwisseling. Van kilometerslange witte zandstranden op Boavista en Sal tot schitterende bergtoppen op Santo Antão. Een paradijs voor elk type vakantieganger laat ik mij vertellen. Waar kan ik boeken!! En dat alles op slechts zes uur vliegen vanuit Amsterdam.
Gemiddelde temperatuur in de winter: 25 graden

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.