Vive Le Voyage

Een weekendje weg naar Étretat is perfect voor wandelaars

Dichtbij huis maar toch het gevoel hebben alsof je heel ergens anders bent, dan is dit wat je zoekt. Ergens in Noord-Normandië de rust opzoeken, lekker willen uitwaaien en even helemaal weg van de realiteit. Het is mogelijk om het hele jaar door naar Étretat te gaan, want ik ben zelf in mid-winter geweest en zo een ramp was dat niet. Geweldig zelfs!

Uitwaaien in Étretat

Étretat is een dorpje aan de kunst bij Noord Normandië, Frankrijk, dat vanaf Rotterdam vijf uur rijden is met de auto. Zelf verbleef ik in Hotel Le Rayon, wat echt een enorme aanrader is als je naar Étretat wilt. Het hotel lag direct aan de boulevard, parkeren was gratis en je kon het hele dorp gemakkelijk te voet bereiken. In het hotel serveerde ze ook ontbijt, maar omdat wij liever bij de lokale bakkerijen wat wilde proberen hebben we hier geen gebruik van gemaakt. Bereid je trouwens voor als je van zoete dingen houdt, want ze hebben echt van alles.

uitwaaien-etetat-2

Wandeling na wandeling

De reden waarom ik zelf zo enorm enthousiast ben over Étretat is vanwege de witte kliffs. Dit is waarschijnlijk ook de enige bezienswaardigheid, want veel is er niet. Er zijn dan wel paden die je de weg wijzen tijdens het wandelen, maar vooral als het heeft geregend wordt dit voornamelijk allemaal modder en glad. Vandaar dat je je goede wandelschoenen en dan ook vooral wind dichte kleding maar beter niet kan vergeten.

uitwaaien-etretat-5

Als in een Disney film

Hetgene wat ik naast de geweldige, adembenenemende, grote kliffs, het leukste vond aan Étretat is dat het voelde alsof ik mij bevond in een Disney film. Al vanaf het moment dat we het dorpje binnen reden had dit gevoel, dat voornamelijk wordt veroorzaakt door de huizen. De meeste huizen waren best wel laag en hadden allemaal soort van platen dat de huizen laat lijken als sprookjes huizen. Dit zorgde ervoor dat er een lichtelijke spanning van mijn schouders af viel.

Daarnaast sprak niemand daar Engels, dus een beetje basis kennis van Frans zal zeker van toepassing zijn. Zo niet, dan is gelukkig Google Translate er altijd nog.

uitwaaien-etretat

Op de terugreis naar huis zou een dagje Lille zeker ook nog een leuke toevoeging zijn van dit weekendje weg. Verder, als iemand mij zou vragen of ik mee zou willen terug naar Étretat, zal ik daar niet lang over na hoeven te denken. Wat een super plekje is dit!

Op het strand met een kampvuur kijkend naar een sterrenhemel. Heel simpel maar ik noem het rijkdom. Het vliegtuig, een auto of trein instappen en levenservaringen opdoen, voor hoelang dan ook. Niet altijd even simpel, maar toch noem ik het rijkdom. Met reizen ontwikkel ik mezelf, het geeft mij energie, ik voel mij vrij en onbezonnen. Het laat mij het leven relativeren. Daarom noem ik reizen rijkdom. Reizen, iedereen zou het moeten doen.

1 Comment

  1. Martijn | Frankrijk Puur

    14 februari 2018 at 14:58

    Leuk! Etretat staat ook nog hoog op mijn verlanglijstje :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.