Vive Le Voyage

Den Haag oud? Nee, maar wel vintage!

Vintage in Den Haag

Als je van vintage houdt, ben je in Den Haag aan het juiste adres! Den Haag is namelijk het walhalla voor vintageliefhebbers. Je kunt je hart ophalen in alle kledingboetiekjes en meubelzaakjes. Om je vintagejacht compleet te maken, kun je heerlijk tot rust komen in de leuke vintage cafeetjes die Den Haag te bieden heeft. Hieronder vier hotspots die niet mogen ontbreken tijdens een dagje vintage Den Haag.

1. Liza’s Vintage Kleding

Vintage meets travelling. Liza’s Vintage Kleding heeft, door de vele reizen van de eigenaresse, een internationale collectie. Zo vind je er sieraden uit Zuid-Amerika, tassen uit Europa en kleding uit Azië. Door haar passie voor reizen, probeert de eigenaresse de kleding voor elk klein budget aan te bieden. Fans van de jaren ’70, ’80 en ’90 kunnen hun hart ophalen in de winkel. Het kan je, als je goed zoekt, zo gebeuren dat je een echte internationale designer op de kop tikt.

Piet Heinstraat 133, 2518 HM Den Haag

Vintage in Den Haag

2. Zusjes Vintage Boetiek

Neem voor Zusjes Vintage Boetiek de tijd, je kan er namelijk met gemak twee uur rondlopen.  Zodra je de drempel overstapt, waan je je in een boetiek vol met vintage spullen, kleding met een verhaal en een hele fijne sfeer. Wat de boetiek zo uniek maakt, is dat alles met de hand is uitgezocht door de meiden die in de boetiek werken. Ben je naar iets speciaals opzoek dan kun je dat laten weten aan de creatieve Zusjes. Meer garantie voor een hele toffe en one-of-a-kind outfit is er niet.

Boekhorststraat 93, 2512 CM Den Haag

Vintage in Den Haag

3. Pim Coffee Sandwiches and Vintage

Pim Coffee Sandwiches and Vintage is een begrip in Den Haag. Er heerst een fijne huiskamersfeer waardoor je je direct relaxt voelt. Let vooral goed op de vintage details die je overal terugziet. Pim heeft namelijk echt oog voor detail en biedt zijn gasten bijzondere koffies, gezonde sapjes, heerlijke taartjes en sandwiches aan. En oh ja, vergeet niet om een kijkje te nemen in de vintage kast van Pim en wie weet ga je wel naar huis met een echte vintage aankoop.

Prins Hendrikstraat 113, 2518 HM Den Haag   

Vintage in Den Haag

4. Bar & Zo

Bar & Zo is een lifestyle winkel, opgericht door de groene vingers van Barro en Zoë, de afgestudeerde interieurarchitect.  Het is een unieke plek waar vintage producten, goede koffie en een duurzame lifestyle samen komen. Barro zal je rondleiden door de botanische tuin, die iets weg heeft van een klein tuincentrum. Zoë speurt allerlei tweedehandswinkels en markten af, om unieke objecten op de kop te tikken die passen bij haar eigen stijl. Ook voor vintage kleding ben je hier aan het juiste adres. Zoë houdt de mode van nu scherp in de gaten en gaat vervolgens op zoek naar deze items. Er komen allerlei soorten mensen binnen bij Bar en Zo binnen voor een kopje koffie met een heerlijke plak bananencake of voor de verrukkelijke lunches.

Prins Hendrikstraat 103, 2518 HM Den Haag

Vintage in Den Haag

Dit blog is geschreven door gastbloggers Jasmijn Spaargaren & Kimberley Thakoer, studenten van de opleiding Toerisme aan NHTV in Breda. 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *