Vive Le Voyage

5x tips voor een zomer in Aalsmeer met bloemen en water

Voor een dag of weekend weg in eigen land is Aalsmeer misschien niet de eerste plek waar je aan denkt, maar – als ik jou was – zal ik daar eens verandering inbrengen. Aalsmeer is namelijk het bloemendorp aan het water. Best of both worlds! Vergeet Keukenhof en Loosdrecht, want de oorsprong van bloemen begint bij de grootste bloemenveiling ter wereld en de Westeinderplassen is het grootste binnenwater van Nederland. En ja, beide zijn gelegen in Aalsmeer. Wij delen leuke bloemen- en waterevenementen voor deze zomer in Aalsmeer!

1. Aalsmeer Flower Festival

Het bloemenfeest van het jaar in Aalsmeer is het Aalsmeer Flower Festival. Dit jaar vindt het festival plaats in de twee musea die in het teken staan van bloemen en planten: het Flower Art Museum en de Historische Tuin. Trends en bloemen in een modern jasje zijn de thema’s en jij wandelt vol bloemeninspiratie het festivalterrein af. 

Wanneer? Zaterdag 15 juni en zondag 16 juni 2019

2. Westeinder Waterweek

Vijf dagen lang is het een groot waterfestijn op de Westeinderplassen tijdens de Westeinder Waterweek. Bij het Surfeiland neem je deel aan verschillende watersporten, je doet mee aan de Poeloversteek, geniet van de muziek op de eilanden tijdens Plaspop en nog heel veel meer. 

Wanneer? Woensdag 26 juni tot en met zondag 30 juni 2019

3. LokAalsmeer route

Soms eeuwenoude ambachten, die tegenwoordig zo bijzonder zijn ontdek je tijdens de LokAalsmeer route. Je gaat langs bij een visserij, een zeepatelier, de molen in het dorp en het icoon van Aalsmeer: de Watertoren. De deuren staan wagenwijd open en de Aalsmeerders vertellen je alles over hun ambacht. 

Wanneer? zaterdag 6 juli en zaterdag 3 augustus 2019

4. Bloemenbelevenis route

Bloemen en water komen samen tijdens de Bloemenbelevenis route. Begin de dag in het Flower Art Museum, in de oude waterkelder van de Watertoren. Stap vervolgens aan boord van de Westeinder Rondvaart die je naar de Historische Tuin brengt. Hier maak je een bloemenveiling mee, zoals ze dat jáááren geleden deden. Op de terugweg naar het Flower Art Museum maakt de boot een omweg en ontdek je de geheimen van de Westeinderplassen. 

Wanneer? Zaterdag 22 juni en zaterdag 17 augustus 2019

5. Varen in Aalsmeer

Wil je zelf bepalen wanneer je de Westeinderplassen in Aalsmeer komt ontdekken? Zigzaggend tussen de eilanden door als de zon lekker op je bol schijnt? Je kan natuurlijk met je eigen boot aan komen varen, maar je kan er ook eentje huren. Op VisitAalsmeer vind je tips over varen in Aalsmeer!

Wanneer? Wanneer jij wil!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VisitAalsmeer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.