Vive Le Voyage

5 Reisgadgets die jouw het leven makkelijk maken

reisgadgets

Vakantie is een tijd van totale zorgeloosheid, tenminste dat zou het moeten zijn. Met deze 5 reisgadgets weet ik zeker dat je een relaxte reis zal hebben.

1. The Skyview

Het is heerlijk om tijdens een (lange) vlucht lekker een boek te lezen op je e-reader of film te kijken op je iPad. Helaas betekent dit dan vaak wel dat je dat ding de hele tijd vast moet houden of dat je pijn krijgt aan je nek van het omlaag kijken, omdat het ding op je schoot of tafeltje ligt. Daar is nu een geniale oplossing voor ontwikkeld door Griffin technologie genaamd Skyview.
Deze simpele gadget, van slechts 19 dollar, bevestig je aan je iPad of e-reader en aan het schuifje van je klaptafeltje en voila!

2. Knee-defender

Persoonlijk vind ik deze gadget hilarisch! Voor mensen die reizen binnen Europa en dus in mega krappe vliegtuigjes zitten is dit voornamelijk handig. Met de Knee defender voorkom je dat de persoon voor je zijn stoel naar achteren kan doen. De twee simpele klemmetjes voorkomen dus dat jou knieën klem komen te zitten. Doe dit wel stiekem, want het wordt niet echt gewaardeerd dat deze gadgets gebruikt worden. Maar hier kun je ze kopen ;-)

3. Travelamp

Als je dat zaklamp op je mobiel aanzet dan zorgt dit voor een flink felle straal licht. Niet erg praktisch, maar met de leuke en stijlvolle Travelamp light diffuser maak je van je zaklamp op je telefoon een handig leeslampje.

4. Dry Out Bag

Curacao staat erom bekend dat er een hoosbui over het eiland raast die binnen 10 minuten flink wat water loost en dan weer door waait. Zonder hier rekening mee te houden ging ik lekker zwemmen en toen de hoosbui over kwam (wat warm water bevatte) liet ik mij hier niet door afremmen. Mijn telefoon en e-reader die ik op mijn strandbedje had liggen echter wel. Allebei waren ze op sterven na dood. Dan is een Dry out bag wel verdomd handig!

Voorbereiding is het halve werk, dus stop gewoon bij elke reis een dry out bag in je koffer en wat voor elektronica er ook in het water beland, je kunt het redden door hem gelijk in de dry out bag te stoppen. Bijvoorbeeld ook je camera met al je foto’s.

5. Waterproof case

Je hebt er honderden varianten van. Van 1 euro tot honderden euro’s. Welke voor jou het beste is moet je zelf maar bepalen, maar ik kan je aanraden om een waterproof case aan te schaffen voor je telefoon. Zo heb ik deze super goedkope case voor dagen dat ik bootje ga varen en niet wil dat hij is een laagje water valt in de boot. Op de momenten dat ik mijn telefoon echter super goed wil beschermen of zelfs mee wil nemen als ik ga snorkelen en dan goede foto’s wil kunnen maken heb ik een waterdichte case met opschroefbare lenzen.

Ben ik een super handige gadget vergeten? Laat het weten.

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.