Vive Le Voyage

6 tips om alvast in tropische sferen te komen

De eerste zonnestralen raken mijn huid en ik krijg tranen in mijn ogen. Ineens voel ik weer de behoefte om op vakantie te gaan, dingen mee te maken, op je blote voeten door het zand. Ik ben met mijn hoofd in tropische sferen, maar heb helaas nog even geen vakantie, wat nu?! Ik ontdekte een aantal goede tips die ik graag met je deel.

1. Bloemen in huis

Niets haalt een goed en zomers gevoel beter in huis dan een mooie bos bloemen. Ga naar je dichtstbijzijnde supermarkt, bloemenmarkt of desnoods benzinepomp en trakteer jezelf op een grote bos. Met deze ene bos kun je prima je hele huis voorzien. Gebruik kleine vaasjes en verdeel je bos zo over een aantal vaasjes die je over je huis verspreidt. Bekijk ‘10x: Zó zet je bloemen in huis‘ voor nog meer toffe tips.

2. Tropisch dekbed

Toen ik dit dekbed tegen kwam deed ik een dansje. Hoe heerlijk is het om elke dag te openen en te sluiten met een tropisch beeld? Op dekbed-discounter.nl staan er nog veel meer, voor een niet al te hoog bedrag. Zo heb je elke week een ander tropisch strand om naar te kijken, tot je er dan echt ligt.

3. Pak je fotoboeken er weer bij

Ik hou van mijn fotoboeken! Na elke reis neem ik de tijd om een schitterend boek in elkaar te knutselen, zodat ik op latere momenten mijn boek kan pakken en weer even herinneringen op kan halen. Voor mij is dat goud waard en het zorgt ervoor dat ik de reizen weer beter herinner, waardoor het voelt alsof ik net terug ben.

4. Leer een taal

Ik ben momenteel Spaans aan het leren. En er is iets met die taal die mij een tropisch gevoel geeft. Ook het luisteren van Spaanse muziek en het kijken van Spaanse series zorgen ervoor dat ik mij al een klein beetje waan op dat heerlijke strand met de zon op mijn bol, lekker babbelend in het Spaans. Nu denk ik dat wanneer je bijvoorbeeld Duits gaat leren het tropische effect iets minder zal zijn, maar het zorgt ervoor dat je al over de grens kijkt en dat voelt als een klein reisje ;-)

5. Plannen

Mijn vakantie begint al maanden van te voren, want dan kan ik gaan plannen! De route, wat ik nodig heb, nieuwe bikini enzovoort. Die voorpret is heerlijk!

6. De beste tip

Boek gewoon een lang weekend naar een redelijk tropisch, maar toch dichtbij, oord! Waarom wachten :-) Voor een paar tientjes ben je weg, kijk hier maar.

Op de planning bij mij staat een tripje naar Porto. Even opladen voor de echte vakantie.

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.