Vive Le Voyage

Reizen zonder plan: 3 redenen waarom dit heerlijk is

reizen zonder plan

De eerste keer dat wij zonder echt plan op vakantie gingen was spannend. Het thuisfront vond het spannend en wij stiekem ook wel. We hadden een ticket, auto gehuurd en een grove schets van de route. En daar gingen we dan op naar een ver land, waar we niet echt veel over wisten, behalve dat we dit land wilden ontdekken.

Ik heb zowel groepsreizen gedaan, als reizen zonder plan en voor beide is wat te zeggen. Eerder schreef ik al een blog over de reden waarom een groepsreis tof is om te doen en nu licht ik drie redenen toe voor een reis zonder plan.

1.Vrijheid

De welbekende reden voor het op reis gaan zonder plan: vrijheid. Is een locatie super leuk dan kun je blijven hangen en anders ga je meteen weer door. Iedereen heeft een eigen idee bij wat ze mooi en leuk vinden, maar vaak vaar je toch op verhalen en meningen van andere als je bedenkt wat je op vakantie wilt gaan zien. Soms zijn het goede tips, maar soms is het onbegrijpelijk dat mensen dit hebben aanbevolen. En dan is het heel erg simpel, je pakt je spullen bij elkaar en gaat door. Je zit niet vast aan een geboekt hotel, dus verspilt geen geld en tijd.

2.Echt ontdekken

Het voordeel van de bovengenoemde vrijheid is dat je in kunt spelen op tips die je krijgt van andere reizigers die je tegenkomt tijdens je reis of tips van locals. Je kunt echt gaan ontdekken, omdat je hiervoor de ruimte hebt. Zo zijn wij op onze eerste reis met de locals mee gegaan naar een toffe ranch, waar we heerlijk hebben geluncht en een erg leuke dag hebben gehad. Ze vertelden ons honderduit over de plekken die niemand nog echt kende, maar die we echt moesten zien. Of die toeristische plekken die we toch maar beter konden vermijden. Dit heeft onze reis uiteindelijk wel echt verrijkt.

3.Gevoel van avontuur

Mijn vriend en ik zijn controlfreaks en vinden het dan ook erg spannend om naar een ver land te gaan zonder plan en waarvan je de taal niet spreekt. Maar na dit avontuur aan te zijn gegaan hebben we een avontuurlijk verhaal en een herinnering die meer waard is dan welk geldbedrag dan ook. We hebben een kleine angst overwonnen en hebben ons overgegeven aan het reizen. Ik kan het iedereen aanraden een keer te doen.

Een paar handige tips

En tot slot dan nog een paar handige tips om je reis zonder plan toch met enige voorbereiding in te stappen.

  1. Weet waar je wilt beginnen en boek hier voor de eerste avond een hotel;
  2. Zorg voor voldoende cash om mee te beginnen;
  3. Doe research vooraf en als je daar bent om de leukste plekken te ontdekken. Niet alles komt aanwaaien ;-);
  4. Ik ben dol op TripAdvisor en Booking, dus zorg dat die apps op je telefoon staan en je kunt altijd snel en gemakkelijk je accommodatie en tour boeken;
  5. Neem je creditcard mee, is altijd handig;
  6. Download een gratis navigatieapp op je telefoon, zodat je altijd de weg weet. HereWeGo is een goede;
  7.  En tot slot: Go and explore! <3
De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.