Vive Le Voyage

Dit is dé foodcapital van Zuid-Oost Azië

Georgetown, Penang

Eetstalletjes met Chinese lampionnen, de geur van Indiase specerijen en de bekende Clan Jetties op het water. Penang is één van de grotere eilanden van Maleisië en staat bekend om de mix van de Chinese, Indiase en Maleisische cultuur die je in de hoofdstad van Penang het beste proeft (letterlijk). Loop je met me mee door de straten van Georgetown?

Multicultureel Georgetown

Georgetown, de fantastische hoofdstad van Penang, een eiland aan de Noord-West kant van Maleisië. Het grootste deel van de bevolking van Penang is Chinees-Maleisisch en daardoor doet het hele eiland Chinees aan. Dit geeft een typisch Aziatische sfeer die je bijna nergens in Maleisië zo tegenkomt. Dwaal door Chinatown, proef heerlijke curry’s in Little India of ga op zoek naar verkoeling bij de Clan Jetties; een vissersdorp op het water.

Tip: Bezoek de Clan Jetties met zonsondergang, er zijn dan minder toeristen en rond dit tijdstip is het nóg mooier!

Clan Jetties, Georgetown, Penang

Clan Jetties in Georgetown, Penang

Streetart, foodcourts & hawkerstalls

Op je fiets kun je gemakkelijk (lees: op z’n Aziatisch) tussen het verkeer door krioelen. Honderden fietstaxi’s en scootertjes razen aan je voorbij terwijl je je ogen uitkijkt. Shophouses in pastelkleuren, hippe koffietentjes, kraampjes met kokosnoten en verschuilde foodcourts leiden je al snel af van al het verkeer op de weg. Bekende chefkoks als Anthony Bourdain gingen al eerder op zoek naar de lekkerste gerechten van de Maleisische keuken en óók zij kwamen in Georgetown terecht. Van overdekte foodcourts tot honderden hawkerstalls op straat, overal is eten. Náást dit heerlijke eten vind je in Georgetown ook koloniale architectuur, van bekende muurtekeningen tot de oude wijk welke sinds 2008 op de UNESCO erfgoed lijst staat. Er is meer dan genoeg te beleven in Georgetown!

Streetart, Georgetown, Penang

Streetart in Georgetown, Penang

Tips voor foodies

Char Koay Teow, een wokgerecht met dikke rijstnoedels, ook wel bekend als het nationale gerecht van Maleisië, is één van mijn persoonlijke favorieten. Je kunt het haast op elke hoek van de straat krijgen. Ook Assam Laksa en Nasi Lemak mag je niet overslaan. Om al deze heerlijke gerechten (en méér) te proeven, kun je het beste naar de Red Garden Foodcourt op Lebuh Leith gaan. Een overdekte foodcourt met tientallen eetstalletjes waar je je ‘foodie-hart’ kan ophalen aan al het lekkers. Ook op Gurney Drive vind je bijna honderd stalletjes met de meest authentieke gerechten. Ga je toevallig ook smullen van curry’s in Little India? Eet dan net als de locals met je rechterhand. Ietwat een uitdaging, maar wél zo respectvol. Go go go and eat your heart out! 

Tip: heb je je buik vol gegeten? Ga nog een drankje doen op Love Lane. Één van de gezelligste straatjes van Georgetown!

Nasi Lemak, een bekend ontbijt in Maleisië

Nasi Lemak, een bekend ontbijt in Maleisië

Ik heb een enorme passie voor het onontdekte. Samen met mijn camera ben ik het liefst zo veel mogelijk op pad. Onderweg naar nieuwe avonturen, zowel dichtbij als ver weg. Reizen verrijkt je, het geeft je energie, een nieuwe kijk op de wereld. Precies daarom zou ik nooit meer zonder willen en deel ik graag mijn verhalen met jou.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.