Vive Le Voyage

Ik ga op reis en ik neem mee

koffer inpakken tips

 

Vind jij het ook altijd zo lastig op welke manier jij je koffer dit keer gaat inpakken? Is opvouwen beter of toch maar rollen? Voor wie dit al een hele klus is en zich er altijd druk om maakt, komen deze gouden tips goed van pas. Je koffer inpakken doe jij binnen no time als een pro!

Tip 1 Check voor het inpakken een vakantielijstje

Maak voordat je op reis gaat een vakantielijstje met de spullen die je absoluut niet mag vergeten! Dit houdt in: je kleding, persoonlijke spullen, make-up, sieraden, elektronica, goede loopschoenen etc. Alles wat je maar kan bedenken wat voor jou belangrijk is, gaat mee in de koffer.

Tip 2 Pak niet te veel kleding in

Ben jij ook iemand die altijd te veel kleding inpakt? Dan ben je niet de enige, want er zijn zoveel reizigers die dit doen! Bedenk van te voren welke kledingstukken je allemaal mee wilt nemen en leg deze in stapeltjes naast elkaar neer. Vervolgens ga je kijken wat je nou écht mee wilt nemen. Hieruit maak je een selectie en deze stop je in je koffer. Je hoeft echt niet elke dag een nieuw setje kleding aan, zolang je er niet in zweet. Bovendien kan je ook een kleine tube handwas meenemen om eventueel tussendoor een broekje of topje te wassen.

schoenen inpakken koffer tips

Tip 3 Stop je sokken in je schoenen

Om extra ruimte te besparen is het handig om je sokken in je schoenen te stoppen. Ook kun je sokken in de holling van je bh stoppen, zodat deze ook niet vervormen in je koffer. Zo blijven je bh’s mooi in vorm en liggen je sokken niet door heel je koffer.

Tip 4 Rol je kleding op i.p.v. opvouwen

Nog zo’n handige tip, je kleding oprollen i.p.v. opvouwen! Om te voorkomen dat je kleding gaat kreuken, is het beter om je kleding op te rollen. Doordat je het oprolt, blijft je kleding mooi glad en hoef je je geen zorgen te maken over kreukels in je favoriete shirt.

Kleding oprollen koffer tips

Tip 5 Kies voor kleinere flacons

In je toilettas mag natuurlijk niets ontbreken. Shampoo, conditioner, haarmasker, haarolie, doucheschuim en bodylotion moeten allemaal mee! Allemaal leuk, maar die grote flessen zijn totaal niet handig. Bovendien gebruik je er nooit zoveel van. Neem daarom mini’s mee! Zo bespaar je veel meer ruimte in je toilettas. Ook is het aan te raden om deze kleine flacons in een seal zakje mee te nemen om lekkende producten te voorkomen.

mini flacons voor op vakantie koffer tips

Tip 6 Stop kleine sieraden in een pillendoosje

Om te voorkomen dat je sieraden door heel je koffer liggen, is het handig om deze in een klein pillendoosje te stoppen. Zo raken ze ook niet door de war en heb je ze bij elkaar zitten, zonder dat je ze verliest.

Handy handy, bekijk ook eens de  inpak tips van Demi!  Wat zijn volgens jou de beste tips om je koffer in te pakken?

Ik ben een vrolijke, enthousiaste levensgenieter die dol is op reizen. Italië heeft m'n hart verovert, niet alleen vanwege de Italiaanse keuken, maar ook vanwege de prachtige landschappen, de sfeer, het heerlijke klimaat en de vriendelijke locals. Verder vind ik het belangrijk om tijd te spenderen met dierbaren zoals familie en vrienden, leer ik graag nieuwe dingen kennen, kan ik moeilijk stilzitten en sta ik open voor elke opportunity die ik krijg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.