Vive Le Voyage

8 tips voor het inpakken van je koffer

koffer inpakken

De vakantieperiode is in zicht, dus ook het inpakken van je koffer. Vind jij het lastig om je koffer of backpack handig en georganiseerd in te pakken? Geen stress, want met deze inpak tips ga je onbezorgd op reis! Cliché, maar een koffer inpakken was nog nooit zo leuk.

Oh, we hebben trouwens ook een paar handige tips voor een goede backpack kopen.

1. Maak een inpaklijst

Door het maken van een inpaklijst voorkom je dat je iets vergeet en vooral ook dat je teveel meeneemt. Zelf begin ik ongeveer een week voor het inpakken met het maken van de lijst. Dit doe ik op mijn telefoon bij notities, want als me dan ineens iets te binnen schiet in de trein of tijdens het werk, dan voeg ik het gelijk toe aan de inpaklijst.

Zet de volgende artikelen in ieder geval op je lijstje, want dit zijn de meest vergeten artikelen onder reizigers:

  • Zonnebril;
  • Opladers;
  • Medicijnen;
  • Wereldstekker;
  • Contactlenzen of een bril.

De inpaklijst van Columbus helpt bij een koffer inpakken. De lijst is misschien een tikkeltje overdreven, maar kijk voor jezelf wat je nodig hebt.

2. Wees streng voor jezelf

Een dag of twee voor het daadwerkelijk inpakken van mijn koffer of backpack leg ik alles alvast uitgestald op mijn bank. Het is een goede manier om nog eens te kijken of je alles wel écht nodig hebt. Dit doe ik altijd vlak voor het inpakken, zodat ik met een frisse en praktische blik streng voor mezelf kan zijn. Alles waarover je ook maar een beetje twijfelt, pak je natuurlijk niet in.

koffer inpakken

3. Kies alleen voor je favoriete kledingstukken

Over streng zijn voor jezelf gesproken: neem echt alleen je favoriete kleding en schoenen mee. Trek je dat ene iets te kleurrijke kledingstuk of die niet comfortabele pumps thuis niet aan? Dan trek je die tijdens je reis ook niet aan. Echt, daar gaat geen verandering in komen. Dus neem het ook niet mee, scheelt weer ruimte en gewicht.

Het helpt om van te voren setjes kleding te maken en te zorgen dat verschillende kledingstukken met elkaar te combineren zijn. Yara Michels legt in onderstaande video uit hoe de 5-4-3-2-1 methode werkt.

Ga je langer op reis? Pak dan een tube wasmiddel in, zodat je die favoriete kledingstukken gewoon kunt wassen.

4. Rol je kleding op

Rollen, niet vouwen! Dat is de gouden regel voor het inpakken van je koffer of backpack. Waarom rollen dé tip is? Je bespaart ruimte en je kleding komt minder gekreukt aan. Wel zo leuk als je dat zomerse jurkje of die fijne linnen blouse nog aan kan tijdens een lekkere avond op het terras.

Vouw en rol een aantal van dezelfde kledingstukken in elkaar, zo hoef je niet elk kledingstuk apart op te rollen.

5. Organiseer je koffer of backpack

Verdeel je kledingstukken in tassen door bijvoorbeeld shirts, broeken en ondergoed allemaal in een aparte (herkenbare) tassen te doen. Dit zorgt voor een georganiseerde koffer of backpack, maar ook voor schonere kleding. Aanraders van tassen zijn:

  • Vacuümtassen die voor meer ruimte zorgen;
  • Plastic tassen die je onderweg kan vervangen;
  • Stoffen tassen die minder geluid maken.

6. Trek juist niet de zware spullen aan

Hebben we het over een georganiseerde koffer, dan hebben we het over een koffer waar alles in past. Dus ook je zwaarste schoenen en dikste vest. Om zoveel mogelijk ruimte te besparen, beslissen reizigers vaak de zwaarste spullen aan te trekken. Niet doen! Als die spullen bij het inpakken al niet in je koffer passen, dan heb je simpelweg teveel mee.

koffer inpakken

Voor de terugweg is het een ander verhaal: dan trek je juist wel die zware spullen aan om eventuele souvenirs mee te kunnen nemen. Daar heb je dan ruimte voor.

7. Neem geen strandhanddoek mee

Om ruimte te besparen neem je geen strandhanddoek mee, maar een sarong of een hamamdoek. Deze dunne doeken nemen nauwelijks ruimte in en zijn ook voor andere momenten handig. Zo kun je ‘m als sjaal gebruiken, als dekentje in de bus of als rok wanneer je een tempel binnengaat en bloten benen hebt.

8. Pak je toilettas handig in

De kleine reisflesjes klinken je vast bekend in de oren. Ze zijn ook echt handig! Je toilettas zit door deze flesjes minder snel vol en onderweg vul je de flesjes eventueel bij. Plak een stukje tape of plakband op de dopjes van de flesjes om een toilettas vol shampoo te voorkomen. Zelf neem ik altijd plakband en een klein schaartje mee, zodat ik dit onderweg of voor de terugweg ook kan doen.

Heb jij nog meer tips voor een koffer inpakken? Deel ze dan met ons!:)

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.